{ Τελευταία νέα }

Παρίσι: πρόστιμο σε όσους δεν φοράνε μάσκα σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους

 

Κατηγορίες: Διεθνή

Παρίσι: πρόστιμο σε όσους δεν φοράνε μάσκα σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρουςΤο Παρίσι επιβάλλει τη χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Οι αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν πως από την προσεχή Δευτέραότι η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας. Το μέτρο αφορά τους πολίτες ηλικίας άνω των 11 ετών.  Δεν αναφέρονται οι περιοχές τις οποίες αφορά το μέτρο. Οι ζώνες όπου οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται θα αξιολογούνται σε τακτική βάση, σύμφωνα με την περιφέρεια.Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ευρύτερα στο Παρίσι και τα φτωχά περίχωρά του από τα μέσα Ιουλίου.   
Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας). Το ποσοστό των θετικών τεστ έφθασε σήμερα, όπως σημειώνουν οι αρχές, στο 2,4% στην Ιλ ντε Φρανς (το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του) έναντι 1,6% κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο.   

Όσοι δεν τηρούν το μέτρο βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 135 ευρώ. Η τιμωρία επεκτείνεται σε έξι μήνες φυλάκισης για οποιονδήποτε παραβιάσει το μέτρο περισσότερες από 3 φορές σε διάστημα ενός μήνα

«Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές ιδαίτερα  στους πολίτες μεταξύ 20-30 ετών. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στο Παρίσι και στους νομούς Σεν Σαν Ντενί, Βαλ ντε Μαρν, Οτ ντε Σεν, όπως και σε ορισμένες κοινότητες του Βαλ ντ' Ουάζ», διευκρινίζεται.   

Οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες που κάνουν περίπατο στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα ή περιηγούνται στις υπαίθριες αγορές του Παρισιού θα πρέπει να φοράνε μάσκα από την προσεχή Δευτέρα, αφότου οι αρχές επέβαλαν νέα μέτρα με στόχο να αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Φωτογραφία Patrick Marty Pixabay 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ