Διαδηλώσεις κατά του νέου συνταξιοδοτικού

Παρίσι: Το δημαρχείο «αλληλέγγυο» στους διαδηλωτές κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

Μετά το πρώτο απεργιακό κάλεσμα, πριν λίγες μέρες,  κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, οι Γάλλοι θα διαδηλώσουν ξανά στους δρόμους την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Για να τους υποστηρίξει, η Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε ότι το δημαρχείο του Παρισιού θα είναι «δημαρχείο αλληλεγγύης» και θα κλείσει τις πόρτες του. Ωστόσο, οι υπηρεσίες θα λειτουργούν.

Μετά την έκκληση του γενικού γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος, Fabien Roussel, η Anne Hidalgo, δήμαρχος του Παρισιού, ανακοίνωσε ότι το δημαρχείο του Παρισιού θα είναι «δημαρχείο αλληλεγγύης» προς τους  διαδηλωτές κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και θα κλείσει τις πόρτες του αυτή την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου.

Στην έκκλησή του που έκανε στο κανάλι LCI, ο Fabien Roussel, ζήτησε από όλα τα δημαρχεία στη Γαλλία να κλείσουν “δύο με τρεις ώρες” κατά τη διάρκεια της ημέρας για να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους,  να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι την 31η Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο απεργιακό κάλεσμα σε όλη τη χώρα για διαδήλωση ενάντια στο σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Η πρώτη ημέρα απεργίας πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, κατά την οποία 1,12 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

 


Διεθνή 26 Ιανουαρίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως