{ Τελευταία νέα }

Παρίστανε τον Αμερικανό στρατιωτικό στο Internet και απέσπασε 36.000 ευρώ από 58χρονη γυναίκα

Η ΕΛΑΣ εντόπισε τον ένα δράστη. Αναζητείται ο δεύτερος


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Παρίστανε τον  Αμερικανό στρατιωτικό στο Internet και απέσπασε 36.000 ευρώ από 58χρονη γυναίκαΗ 58χρονη Βολιώτισσα, κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το ''κακό'' για την 58χρονη Βολιώτισσα άρχισε τον Νοέμβριο του 2018. Ο ''φίλος'' με τον οποίο επικοινωνούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  παρουσίαζε ψεύτικα στοιχεία. H 58χρονη τον βοηθούσε οικονομικά... εκείνος ζητούσε όλο και περισσότερα χρήματα... και όταν είδε ότι εκείνη σταμάτησε να ανταποκρίνεται... την απειλούσε.
Στο διάστημα της επαφής τους,  ο 38χρονος είχε κλέψει προσωπικά της στοιχεία από τον υπολογιστή της και τις επικοινωνίες που είχαν και προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, να αρπάξει και άλλα λεφτά, άρχισε να εκτοξεύει απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας, αλλά και κατά των συμφερόντων της εταιρείας της, ισχυριζόμενος ότι θα διέρρεε στο διαδίκτυο προσωπικά της στοιχεία.
 
Η 58χρονη Βολιώτισσα, κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛΑΣ.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα μελετούσε διακριτικά την υπόθεση σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος κατάφερε με μία σειρά ενεργειών να φτάσει στον έναν δράστη.
 
Ειδικότερα, ενα μέρος του συνολικού ποσού των 36.320 ευρώ, που η 58χρονη είχε καταθέσει σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού, καθώς και μέσω Western Union, διαπιστώθηκε ότι είχε μεταφερθεί σε λογαριασμό ιδιοκτησίας ενός υπηκόου Νιγηρίας ηλικίας 38 ετών κατοίκου Θεσσαλονίκης. Ο δράστης εντοπίστηκε και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία ότι φέρεται να δέχτηκε να εκτελέσει ρόλο παράνομου μεταφορέα χρήματος αφού παρέλαβε ποσό ύψους 4.000 ευρώ που ήταν μέρος της λείας.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και για το δεύτερο άτομο, τον άγνωστο όπως τελικά αποδείχτηκε συνομιλητή της 58χρονης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που έχοντας τον ρόλο του εντολέα – καθοδηγητή κυκλώματος εξαπάτησε τη γυναίκα με τη χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών με e-mail που της έστελνε επί δίμηνο. Οι έρευνες συνεχίζονται.
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ