{ Χώροι }

Πάρκο πλατείας Στεργίου Πολυδώρου

 

Κατηγορίες: Δρόμοι, πλατείες, πάρκα

Πάρκο πλατείας Στεργίου Πολυδώρου

Χώρος: Πάρκο πλατείας Στεργίου Πολυδώρου
Διεύθυνση: Πλατεία Στεργίου Πολυδώρου, 54634
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Πάρκο πλατείας Στεργίου Πολυδώρου

πάρκο πλατείας Στεργίου Πολυδώρου, πληροφορίες: βρίσκεται στα κάστρα, δίπλα στα τείχη, στην Άνω Πόλη, ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις, συναυλίες, event, φεστιβάλ

Το πάρκο της πλατείας Στεργίου Πολυδώρου (Γ Δημοτική κοινότητα) είναι ένας πανέμορφος χώρος δίπλα ακριβώς απο τα τείχη στην Άνω Πόλη. Τους καλοκαιρινούς μήνες στο πάρκο γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, event, φεστιβάλ. Το πάρκο είναι ένας πόλος έλξης για τους θεσσαλονικείς αλλά και για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τα τείχη της πόλης.

 

Περίπατος στην Άνω Πόλη

Είναι μια προτεινόμενη περιοχή για μια βόλτα κατά την οποία θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τρία από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης: Πολύ κοντά (10 λεπτά με τα πόδια) βρίσκεται το εμβληματικό μνημείο της πόλης το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ). Δεξιά όπως βγαίνετε από τη Πορτάρα υπάρχει και το μοναδικό μοναστήρι της βυζαντινής περιόδου της Θεσσαλονίκης που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα, η Μονή Βλατάδων. Και στην βορειοανατολική πλευρά των τειχών της Άνω Πόλης βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά, μορφολογικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, ο λανθασμένα επονομαζόμενος Πύργος του Τριγωνίου.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ