{ Εκδηλώσεις }

Παρουσίαση βιβλίου Ελένη Βαρβιτσιώτη-Βικτώρια Δενδρινού | Η τελευταία μπλόφα, εκδόσεις Παπαδόπουλος

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00 Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης - Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

 

Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση βιβλίου Ελένη Βαρβιτσιώτη-Βικτώρια Δενδρινού | Η τελευταία μπλόφα, εκδόσεις Παπαδόπουλος
Δωρεάν

Χώρος: Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1, 54640
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Ελένη Βαρβιτσιώτη, Βικτώρια Δενδρινού, Δημήτρης Καιρίδης, Εύα Καϊλή, Νίκος Μαραντζίδης, Σταύρος Τζίμας.
Πότε: 07/02/2020
Ώρα έναρξης: 19:00
Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης - Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Παρουσία βιβλίου Η τελευταία μπλόφα. Το παρασκήνιο του 2015. Οι συγκρούσεις. Το Plan B. στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο IANOS παρουσιάζουν στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μ. Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το βιβλίο Η τελευταία μπλόφα. Το παρασκήνιο του 2015. Οι συγκρούσεις. Το Plan B. Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Καιρίδης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο-Βουλευτής Ν.Δ., Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Νίκος Μαραντζίδης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και οι συγγραφείς του βιβλίου. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή, Σταύρος Τζίμας.
 
- Πόσο κοντά έφτασε, τελικά, η Ελλάδα στην άτακτη έξοδό της από το ευρώ;
- Πώς ένας νεαρός, χαρισματικός, αντι-μνημονιακός πρωθυπουργός γοητεύτηκε από τη «σιδηρά» καγκελάριο της Γερμανίας;
- Τι ακριβώς προέβλεπε το περιβόητο Plan B για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη;
- Τι πραγματικά ειπώθηκε στις μυστικές συναντήσεις των πιο ισχυρών και τελικά ποιος παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη;
 
Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε πάνω από 230 ώρες off the record συνεντεύξεων με 95 πρωταγωνιστές των γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015: από το μοναδικό αυτό υλικό, προκύπτει μια ιστορία ανθρώπων χαρισματικών αλλά και ματαιόδοξων, μια σειρά κακών υπολογισμών και χαμένων στοιχημάτων.
 
Η συγκλονιστική αφήγηση θα οδηγήσει τον αναγνώστη πίσω από κλειστές πόρτες σε κυβερνητικά κτίρια και οικίες αξιωματούχων, θα τον βάλει σε δωμάτια όπου πολύωρες διαπραγματεύσεις γεμάτες κρυφές προσφορές, μυστικές υποσχέσεις και ωμούς εκβιασμούς κατέληξαν σε δύσκολους συμβιβασμούς. Ένα βιβλίο που διαβάζεται ως πραγματικό θρίλερ εξουσίας στο οποίο όλοι, Έλληνες, θεσμοί και ξένοι αξιωματούχοι, συνέβαλαν στο να καταλήξει η Ελλάδα στο κέντρο της «τέλειας καταιγίδας»

INFO
Παρουσίαση βιβλίου
Ελένη Βαρβιτσιώτη-Βικτώρια Δενδρινού
Η τελευταία μπλόφα, εκδόσεις Παπαδόπουλος
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00
Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης - Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
 
Η Ελένη Βαρβιτσιώτη είναι ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες από το 2014. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία το 2004 από την ερευνητική ομάδα της τηλεοπτικής εκπομπής «Οι Φάκελοι», καλύπτοντας πληθώρα θεμάτων στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ. Το 2016 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για τις ανταποκρίσεις της από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Ιστορία στο Boston University.
 
Η Βικτώρια Δενδρινού εργάζεται για το πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες. Αρθρογραφεί κυρίως για οικονομικά και πολιτικά θέματα, εστιάζοντας στην Ευρωζώνη. Στις Βρυξέλλες ξεκίνησε ως ανταποκρίτρια το 2014 για την Wall Street Journal, ενώ πριν εργαζόταν για το Reuters Breakingviews και τον Economist στο Λονδίνο. Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κατέχει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το University College London.ι ολλανδικά.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ