{ Βιβλία }

Παρουσίαση βιβλίου ''Ιμπέριος και Μαργαρώνα'' του Κώστα Γιαβή

Στη Θεσσαλονίκη οι κορυφαίοι ακαδημαϊκοί Ρόντερικ Μπήτον και Ντέιβιντ Χόλτον


Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση βιβλίου  ''Ιμπέριος και Μαργαρώνα'' του Κώστα Γιαβή

Χώρος: ΕΒΕΘ (Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης)
Διεύθυνση: Τσιμισκή 29, 54624
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω ΕΒΕΘ (Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης)
Τιμή: 0.00
Ποιοι: Roderick Beaton, David Holton, Κώστας Γιαβής
Πότε: 19/02/2020
Ώρα έναρξης: 18:00

Παρουσίαση βιβλίου ''Ιμπέριος και Μαργαρώνα'' του Κώστα Γιαβή

Οι λαμπροί ελληνιστές θα παρουσιάσουν το βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστα Γιαβή, ''Ιμπέριος και Μαργαρώνα'' (εκδόσεις Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης).
Tην Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00 στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).
Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει η ηθοποιός Κλειώ Δανάη Οθωναίου.
Συντονίζει ο κ. Διονύσης Καψάλης, Διευθυντής του ΜΙΕΤ.
 
Ο Roderick Beaton είναι κάτοχος του Παρασήμου του Ταξιάρχη της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, μέλος της Επιτροπής για την επέτειο του 1821. Ο David Holton είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge.
 
Η μυθιστορία Ιμπέριος και Μαργαρώνα είναι από τα βασικά και σπουδαία κείμενα της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας. Γράφτηκε τον 16ο αιώνα, λίγο πριν γεννηθεί ο Shakespeare, και εξακολουθεί να μάς συναρπάζει με την κομψή πλοκή της, τους σύνθετους χαρακτήρες και τη ζωντανή γλώσσα της. Ανήκει σε εκείνη την ομάδα κειμένων με τα οποία οι έλληνες συγγραφείς έμαθαν να γράφουν καλή λογοτεχνία στα νέα ελληνικά μετά τον Μεσαίωνα. Ο Ιμπέριος δεν ήταν διαθέσιμος στους σημερινούς αναγνώστες πριν την έκδοση του καθηγητή Γιαβή.
 
Ο Κώστας Γιαβής είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του Princeton και του Ιδρύματος Humboldt, ερευνητικός εταίρος του Harvard (Dumbarton Oaks), λέκτορας του Πανεπιστημίου Cornell και επισκέπτης καθηγητής της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τη λογοτεχνία από τον ύστερο Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, ειδικά τα όρια Μεσαίωνα και Αναγέννησης, και τη σύγκριση πολιτισμών και περιόδων.
 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ