{ Βιβλία }

Παρουσίαση βιβλίου «Σπίτι Παιδιού» του Κυριάκου Συφιλτζόγλου στη Ζώγια


Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση βιβλίου «Σπίτι Παιδιού» του Κυριάκου Συφιλτζόγλου στη Ζώγια
Δωρεάν

Χώρος: Ζώγια
Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 54, 54621
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ζώγια
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Κυριάκος Συφιλτζόγλου
Πότε: 11/03/2020
Ώρα έναρξης: 19:30

Με μεγάλη χαρά, η Ζώγια υποδέχεται τον ποιητή Κυριάκο Συφιλτζόγλου την Τετάρτη 11 Μαρτίου για την παρουσίαση του βιβλίου του «Σπίτι Παιδιού»

Με μεγάλη χαρά, η Ζώγια υποδέχεται τον ποιητή Κυριάκο Συφιλτζόγλου την Τετάρτη 11 Μαρτίου για την παρουσίαση του βιβλίου του «Σπίτι Παιδιού», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Αντίποδες», στις 19.30. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του ιδίου, με τίτλο «Έγχρωμη Απουσία», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο...
Ο αφηγητής του βιβλίου επιστρέφει στο Σπίτι Παιδιού όπου μεγάλωσε, στην Πλατανιά Δράμας, αλλά και στα γύρω χωριά. Είναι ένας τόπος ζεστασιάς, παιχνιδιού και χαράς. Εκεί το παιδί αντικρίζει τη ζωή και το θάνατο - τα μάτια του είναι αθώα. Ανέμελα περάσματα, χωρίς την άδεια των μεγάλων, στα ακατοίκητα σπίτια, με το εξαπτέρυγο στα χέρια στην εκκλησία, παίζοντας κρυφτό στα νεκροταφεία. Προσπαθεί να ξετυλίξει, μέσα από τα μισόλογα συγγενών και ξένων, τις ατομικές ιστορίες καθενός, αλλά και το περίπλοκο κουβάρι που είναι οι συλλογικές ρίζες.

Κριτικές για το βιβλίο
"...το παιδικό αυτό βλέμμα είναι καταλυτικό, και μας βοηθάει να δούμε ότι στην πραγματικότητα και οι ενήλικες είναι το ίδιο συμφιλιωμένοι με το θάνατο, ο θάνατος είναι μέρος της ζωής τους..." / Μανώλης Πιμπλής, "Η Εποχή", 16.2.2020
"...ο Συφιλτζόγλου υιοθετεί το ανατρεπτικό βλέμμα ενος περίεργου μπόμπιρα παρασύροντας μας στην αλλόκοτη και ευτράπελη πραγματικότητα του, όπου ζωντανοί συγχρωτίζονται αρμονικά με τους νεκρούς..." / Γρηγόρης Μπέκος, "Το Βήμα", 16.2.2020
"...η παιδικότητα που αναβιώνει ο Συφιλτζόγλου δεν έχει τίποτα το νοσηρό, καθώς διαχέεται σε μια άπλετη εγκαρδιότητα. Ο ανήλικος αφηγητής μεριμνά για τον θάνατο με την αφοσίωση παιδιού στο παιχνίδι του..." / Λίνα Πανταλέων, "Η Καθημερινή", 2.2.2020
"...το Σπίτι Παιδιού είναι μια νουβέλα που αναπνέει βαθιά, με ειλικρίνεια, εντιμότητα και ευαισθησία, εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα..." / Παναγιώτης Κολέλης, "literature.gr", 29.1.2020
"...το Σπίτι παιδιού ενέχει ποιητικές κορυφώσεις που το εντάσσουν στο ευρύτερα ποιητικό έργο του Κ.Σ., σε μια μορφολογικά ποικιλότροπη ποίηση την οποία διαμορφώνει και στην οποία, όπως πιστεύω, θα υπάρξει συνέχεια..."
Βαρβάρα Ρούσσου, "Ο Αναγνώστης", 4.1.2020

Βιογραφικό.
Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου γεννήθηκε το 1983 στη Δράμα, όπου και ζει. Είναι πτυχιούχος της Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και μία νουβέλα:
-Έκαστος εφ' ω ετάφη, εκδ. Γαβριηλίδη, 2007επανέκδοση από τις εκδ. Θράκα, 2017.
-Μισές αλήθειες, εκδ. Μελάνι, 2012.
-Με ύφος Ινδιάνου, εκδ. Μελάνι, 2014.
-Στο σπίτι του κρεμασμένου, εκδ. Θράκα, 2015
 ( βραβείο Ποίησης του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ).
-Δραμάιλο, εκδ. Αντίποδες, 2018.
-Σπίτι Παιδιού, εκδ. Αντίποδες, 2019.
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και συμπεριληφθεί στις ανθολογίες:
-FUTURES - POETRY OF THE GREEK CRISIS, Penned in the Margins, 2015 ( edited and translated by Theodoros Chiotis).
-AUSTERITY MEASURES - THE NEW GREEK POETRY 2016 ( edited by Karen Van Dyck, published Penguin).
-Polish Festival Pra Premier 2016 (translated by Alicia Kotecka).
-Kleine Tiere zum Schlachten - Neue Getichte aus Griechenland, hg. Von Wassiliki Knithaki und Adrian Kasnitz, parasitenpresse, 2017).
-Dichtung mit Biss, Maria Topali - Torsten Israel, Romiosini, 2018.
Από το 2013 ασχολείται συστηματικά και με την φωτογραφία. Το 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη του ατομική έκθεση στην Depot Art Gallery στην Αθήνα με τίτλο "Πιθανότητα αίματος", ενώ στη συνέχεια πήρε μέρος στην ομαδική έκθεση με τίτλο"Evasion #1" στο Espace Christiane Peugeot στο Παρίσι. Φωτογραφίες του έχουν γίνει εξώφυλλα σε λογοτεχνικά περιοδικά και βιβλία ποίησης/πεζογραφίας.

Info:
Παρουσίαση βιβλίου «Σπίτι Παιδιού»
& Εγκαίνια έκθεσης «Έγχρωμη Απουσία»
του Κυριάκου Συφιλτζόγλου

Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 11-31 Μαρτίου 2020
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια / Αλ.Σβώλου 54
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ