{ Εκδηλώσεις }

Παρουσίαση βιβλίου Τάσος Κουράκης | Δεν θέλω να πεθάνω, γιατί πώς θα ζω μετά χωρίς εκείνη;

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00 | IANOS, Αριστοτέλους 7

 

Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση βιβλίου Τάσος Κουράκης | Δεν θέλω να πεθάνω, γιατί πώς θα ζω μετά χωρίς εκείνη;
Δωρεάν

Χώρος: Ιανός | Αριστοτέλους
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 7, 54624
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ιανός | Αριστοτέλους
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Τάσος Κουράκης, Λένα Καλαϊτζή Οφλίδη, Αθηνά Παπανικολάου, Ευρυδίκη Ηλιάδου
Πότε: 21/11/2019
Ώρα έναρξης: 19:00

Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Τάσου Κουράκη με τίτλο Δεν θέλω να πεθάνω, γιατί πώς θα ζω μετά χωρίς εκείνη; Θα μιλήσουν οι: Λένα Καλαϊτζή Οφλίδη φιλόλογος-συγγραφέας, Αθηνά Παπανικολάου φιλόλογος. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά η Ευρυδίκη Ηλιάδου (τσέλο).
 
Το πρώτο ποίημα της συλλογής Ασήμωσα το βαρκάρη να με πάει στην απέναντι πλευρά. Όχι στις σκιές που διασταυρώνονται αενάως. Μα στα έγκατα της ψυχής μου όπου βασιλεύουν οι πληγές και τα τραύματα· με τις ξεδοντιασμένες γριές επιθυμίες και τις ξεμαλλιασμένες ενοχές. Όλα τα καταχθόνια που μας κρατούν δεμένους στο θάνατο πριν ακόμη πεθάνουμε. Όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά η κατάδυση στο έρεβος του βυθού· στις μαύρες τρύπες στο ορυχείο της ψυχής. Με το κάρβουνο και τα διαμάντια σε ίση αναλογία. Αβέβαιη η μάχη με τους δαίμονες. Μπορεί να παραμείνεις στη λάσπη. Μπορεί και να θρυμματίσεις τους φόβους. Να αξιωθείς ζωή. Έβαλα τη ζωή μου ενέχυρο και κέρδισα ζωή.

INFO
Παρουσίαση βιβλίου
Τάσος Κουράκης
Δεν θέλω να πεθάνω, γιατί πώς θα ζω μετά χωρίς εκείνη;
εκδόσεις IANOS
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019,
ώρα 19:00
IANOS, Αριστοτέλους 7
 
Ο Τάσος Κουράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Ιχνηλατώντας το παρόν (Παρατηρητής, 1995), Η λίμνη Βικτορία (Παρατηρητής, 1997), Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν (Ίνδικτος, 2002), Ιερωτικόν (ΙANOS ΕΚΔΟΣΕΙΣ, 2009), 67% (ΙANOS ΕΚΔΟΣΕΙΣ, 2012) τη δίγλωσση στα ελληνικά και στα γαλλικά Το έαρ αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας (L' Harmattan, 2015), Επί σωμάτων λέξεων (ΙANOS ΕΚΔΟΣΕΙΣ, 2016), καθώς και τη συλλογή με δοκίμια Τα παρεκκλίνοντα (Παρατηρητής, 2002). Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας το 2015 και A΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής από το 2015 ως το 2019.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ