{ Εκδηλώσεις }

Παρουσίαση βιβλίου: Χρύσα Βλάχου | ΣχεδιΆσματα, εκδόσεις Θερμαϊκός

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00 | IANOS, Αριστοτέλους 7

 

Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση βιβλίου: Χρύσα Βλάχου | ΣχεδιΆσματα, εκδόσεις Θερμαϊκός
Δωρεάν

Χώρος: Ιανός | Αριστοτέλους
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 7, 54624
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ιανός | Αριστοτέλους
Τιμή: 0.00
Ποιοι: Χ.-Δ. Γουνελάς, Αφροδίτη Σιβετίδου, Χρύσα Βλάχου
Πότε: 27/11/2019
Ώρα έναρξης: 19:00

Οι εκδόσεις Θερμαϊκός παρουσιάζουν το βιβλίο της Χρύσας Βλάχου με τίτλο ΣχεδιΆσματα. Θα μιλήσουν οι: Χ.-Δ. Γουνελάς Αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Νεοελληνικών σπουδών Α.Π.Θ., Αφροδίτη Σιβετίδου Θεατρολόγος, Ομότιμη καθηγήτρια στο Α.Π.Θ.
 
Με το αρχέγονο στοιχείο της αγριότητας, ως εσωτερική σχέση ψυχικών ποιοτήτων η Χρύσα Βλάχου προσεγγίζει τη δυνατότητα συνάντησής μας με ήχους και σχεδιάσματα ως κραυγές και σιωπές σημείων. Είναι ένα παιχνίδι με τη στιγμή και τη διάρκεια, με τον ελιγμό και την ευθύτητα, στις ρίζες της οποίας γεννιέται μια βαθιά απόκλιση. Το ποίημα με τίτλο «Συλλογική απάθεια» προάγει μια αντίδραση στη βία μέσω της ενσωμάτωσης αλλότριων μορφών, ο «Αλυσιτελής πόθος» απαντά στη θνητότητα, «Το ταξίδι της λέξης» επισκοπεί το νόημα της σάρκας, «ο Ξένος» αυτονομείται και εισέρχεται σε χώρο όπου οι άνθρωποι πασχίζουν να συναρθρωθούν, να βρουν τη σχέση με το σώμα τους. Δεν είναι η δύναμη της αντανάκλασης που φωτίζει τα πρόσωπά τους αλλά η δύναμη της ετερογενούς διάλυσης, της ασάφειας ή της απάθειας στην οποία έχουν περιέλθει. « και μόνο όταν αγαπηθούν τα ρούχα μας, θα πάψεις να μπερδεύεσαι στου Ιππόλυτου την πείνα.»
 
Η Χρύσα Βλάχου γεννήθηκε στη Λακωνία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Νομικές-Οικονομικές Επιστήμες και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και μέχρι τώρα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές.

INFO
Παρουσίαση βιβλίου
Χρύσα Βλάχου | ΣχεδιΆσματα,
εκδόσεις Θερμαϊκός
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019,
ώρα 19:00
IANOS, Αριστοτέλους 7

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ