{ Βιβλία }

Παρουσίαση του βιβλίου «Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ» της Ελένης Στούμπου - Κατσαμούρη

στον κήπο της Αγιορειτικής Εστίας


Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση του βιβλίου «Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ» της Ελένης Στούμπου - Κατσαμούρη
Δωρεάν

Χώρος: Αγιορειτική Εστία
Διεύθυνση: Εγνατία 109, 54635
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Αγιορειτική Εστία
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Ελένη Στούμπου - Κατσαμούρη
Πότε: 21/07/2020
Ώρα έναρξης: 20:00

Στον κήπο της Αγιορειτικής Εστίας θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Στούμπου-Κατσαμούρη με τίτλο «Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ».

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στις 20:00, στον κήπο της Αγιορειτικής Εστίας (Εγνατία 109), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Στούμπου-Κατσαμούρη με τίτλο «Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ευάγγελος Χεκίμογλου, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ., Έφορος Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο Πασχάλης Ανδρούδης Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. και η συγγραφέας.

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση στον κήπο της Αγιορειτικής Εστίας
«Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ» της Ελένης Στούμπου - Κατσαμούρη

Για το διήγημα

Βρισκόμαστε στα χρόνια μετά την επανάσταση στη Λαρίγκοβα (Αρναία) Χαλκιδικής. Μέσα στη γενική φτώχεια και δυστυχία, ένας νεαρός βοηθός μπακάλη γνωρίζει έναν λεβαντίνο έμπορο κι αρπάζει την ευκαιρία. Τον ακολουθεί στη Σμύρνη, όπου μυείται στα μυστικά του εμπορίου και βάζει πλώρη να κατακτήσει το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου, το Λονδίνο. Τον βρίσκουμε μερικές δεκαετίες αργότερα, επιτυχημένο και κατασταλαγμένο να αναπολεί τη δράση του και να κρίνει τους πάντες και τα πάντα, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης της Αθήνας.

Η Ελένη Στούμπου - Κατσαμούρη σπούδασε αρχαιολογία  στο Α.Π.Θ. και ντοκιμαντέρ-εθνογραφικό κινηματογράφο στο Παρίσι με τον Jean Rouch (D.E.A. Cinema, Télévision, Audiovisuel, Université  Paris Ι– Paris X Nanterre). Εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ως αρχαιολόγος και σκηνοθέτρια αρχαιολογικών ταινιών. Έχει δημιουργήσει περισσότερες από είκοσι αρχαιολογικές ταινίες για τις οποίες έχει διακριθεί στο εξωτερικό.

COVID-19 Για την εκδήλωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες: 2310263308.
 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ