Παρουσίαση του βιβλίου «Η χαρά της ζωής»

Παρουσίαση του βιβλίου «Η χαρά της ζωής»

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, το Excelsior Hotel των Μακεδονικών Ξενοδοχείων και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, στις 08:00 το βράδυ, στην αίθουσα Mezzanine του ξενοδοχείου Excelsior (Κομνηνών10 και Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη), στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Χαραμή «Η χαρά της ζωής». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης και η Γεωργία Δώδου.
 
Η ευτυχία; Μα πώς; Μάλιστα η ευτυχία. Κοιταγμένη όχι στο μικροσκόπιο. Ούτε με τα κιάλια, από μακριά. Όχι εκείνη που ανατέμνει το κλινικό βλέμμα του «αρμόδιου» –και πόσο συχνά αυθαίρετου– ψυχολογούντος ή φιλοσόφου. Καθόλου έτσι. Σας μιλώ για την απτή ευτυχία του ενεστώτα και πλάι μας. Η μυρωδιά της κουβερτούλας του μωρού. Τα φιλντισένια, κλειστά βλέφαρα του άντρα ή εκείνης που κοιμάται στο διπλανό μαξιλάρι. Περιουσίες καθημερινές, τα μικρά που αστόχαστα προσπερνάμε. Πράγματα απλά, που δοκίμασα και σας συστήνω γιατί μου πρόσφεραν χαρά. Και διότι πίσω τους τρέχει ένα βαθύτερο, πιο κρυφό και σχεδόν ζεν νόημα.

Η Μαρία Χαραμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Πανεπιστημιακές σπουδές γιοκ. Αλλά όλο και κάτι μαθαίνει. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Το Βήμα. Έχει γράψει οχτώ βιβλία. Η ευτυχία την απασχολεί εκ γενετής.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως