Παρουσίαση του βιβλίου «Σύγχρονες ελληνικές κατοικίες» στο Μ.Μ.Σ.Τ.

Παρουσίαση του βιβλίου «Σύγχρονες ελληνικές κατοικίες» στο Μ.Μ.Σ.Τ.

Τα βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζουν το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Νίκος Καλογήρου με τίτλο «Σύγχρονες ελληνικές κατοικίες» (εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ) τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Παπακώστας, Πρόεδρος τμ. Αρχιτεκτόνων Π.Σ. ΑΠΘ, καθηγητής Τμ. Αρχιτεκτόνων Π.Σ. Α.Π.Θ., Αναστάσιος Κωτσιόπουλος, καθηγητής Τμ. Αρχιτεκτόνων Π.Σ. Α.Π.Θ., Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., Ανδρέας Κούρκουλας, Επ. Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. και ο επιμελητής της έκδοσης Νίκος Καλογήρου, καθηγητής Τμ. Αρχιτεκτόνων Π.Σ. Α.Π.Θ.

Στις «Σύγχρονες ελληνικές κατοικίες» ανθολογούνται αξιόλογες προτάσεις που έχουν υλοποιηθεί στη μεταβατική περίοδο από τον εικοστό στον εικοστό πρώτο αιώνα, όπου έχει γίνει ορατή η ανάδυση μιας νέας αρχιτεκτονικής. Ο σχεδιασμός της κατοικίας αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την αρχιτεκτονική διεύρυνση του ελληνικού χώρου. Νέοι τρόποι και τόποι αρχίζουν να υποκαθιστούν την έννοια της εστίας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί διαχρονικά. Η μικρή της κλίμακα, η πρόσβαση νέων αρχιτεκτόνων στο σχεδιασμό της, η σχετικά προσωρινή και εφήμερη φύση των χώρων κατοίκησης και η συνεχής μεταβολή του χαρακτήρα των προαστίων των ελληνικών πόλεων αποτελούν βασικά γνωρίσματα. Η ανάγκη συνύπαρξης με την τεράστια μάζα του υπάρχοντος και διαρκώς εξελισσόμενου μοντέλου της ελληνικής πολυκατοικίας σκιαγραφεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναδύονται οι υλοποιημένες προσεγγίσεις.
Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως