Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Ποιήματα του χειμώνα και της άνοιξης»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

Την Τετάρτη 19 Απριλίου, στις 19:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Σαιξπηρικόν, διοργανώνουν παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Γκέκα, με τίτλο «Ποιήματα του χειμώνα και της άνοιξης».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Αλισάνογλου, εκδότης Σαιξπηρικόν, ποιητής
  • Γιώργος Ν. Γκέκας, συγγραφέας
  • Μαρία Κύρου, συγγραφέας, ζωγράφος

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Τα Ποιήματα του Χειμώνα και της Άνοιξης οριοθετούν την ώριμη φάση ενός σύνθετου ποιητικού έργου. Πρόκειται για μια ποίηση του συγκεκριμένου, πολυθεματική, παραστατική, συχνά και πολύτροπα αφηγηματική, με άφθονες ιδέες αλλά και αρκετούς αντιθετικούς συνδέσμους. Εδώ το έλλογο συνεργάζεται με το εξωλογικό και αναμετράται με το μοιραίο και το ανορθόλογο, η περίπτωση προσβλέπει στην καθολικότητα, το σοβαρό και το παιγνιώδες εναλλάσσονται, η πραγματικότητα ορθώνεται και υπερβαίνεται –κάποτε με αφυπνιστικές μεταβολές τού ποιητικού ύφους. Αυτά αναδεικνύονται από μια αισθητική στην οποία το περιεχόμενο αλληλεπιδρά με τις ποιητικές φόρμες, η τεχνοτροπία επιλέγεται κατά περίπτωση, οι στιχουργικές παραδόσεις συναντούν συχνά την παράβαση και την καινοτομία, και η βιωματική αφομοίωση ολοκληρώνεται με την απαγγελία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Γιώργος Ν. Γκέκας γεννήθηκε το 1955 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικά και Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε για δύο χρόνια ως τραπεζικός υπάλληλος και κατόπιν ως καθηγητής της Αγγλικής στον ιδιωτικό τομέα. Με καταλύτη την νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας το 2001 άρχισε να συγγράφει συστηματικά ποίηση αλλά και διηγήματα. Το 2009 εξέδωσε ιδιωτικά την ποιητική συλλογή Ο Κουβάς και το 2013 από τον εκδοτικό οίκο Σαιξπηρικόν τα Ποιήματα του Χειμώνα και της Άνοιξης, που ανατυπώθηκαν το 2022. Υπό έκδοση από το Σαιξπηρικόν είναι η συλλογή του Ποιήματα του Θέρους και του Φθινοπώρου. Μέρος πρώτο 2010-12.


 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως