Παρουσίαση βιβλίου: Οι Βιταμίνες κάνουν πάρτι

Παρουσίαση του νέου παραμυθιού της σειράς «Κυρά Διατροφή» της παιδαγωγού-συγγραφέως, Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου, με τίτλο «Οι Βιταμίνες κάνουν πάρτι». Ένα βιβλίο οδηγός σωστής διατροφής, ώστε να μάθουν τα παιδιά τις απαραίτητες τροφές για τα καθημερινά τους γεύματα. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 12:00. Συνδιοργάνωση: η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα και η Επιτροπή «Για την Οικογένεια και τη Γυναίκα» των Lions Β. Ελλάδος.

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο μαζί με τους μαθητές του Αθλητικού Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου «Αγάπη και Αγωγή», της Μπίας Κουτσουφλιανιώτη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για τη ψυχολογία της διατροφής μας η ψυχολόγος, Χρύσα Καρακανά, και θα χαρίσει διατροφικές συμβουλές, η κλινική διαιτολόγος, ειδική διατροφολόγος, Μαρία Μπασκίνη (PhD, RD,CSSD).

Ο πρόεδρος Ιωάννης Μαρωνίτης σχολιάζει τα δύο νέα τραγούδια που κυκλοφορούν μαζί με το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η κυρά Διατροφή αφού έμαθε στα παιδιά, με το πρώτο βιβλίο της σειράς, τα σωστά διατροφικά πρότυπα και τις ομάδες τροφίμων, τώρα συνεχίζει τις υγιεινές διατροφικές της περιπέτειες. Στο όμορφο

αγρόκτημά της, οι βιταμίνες πάνω σε εξέδρα ενημερώνουν τα παιδιά για το πώς να τρέφονται σωστά και υγιεινά ώστε να είναι πάντοτε γερά και δυνατά. Το βιβλίο μας μιλά για τη σωστή διατροφή των παιδιών και μαθαίνει σε όλους μας πώς να είναι λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες καθημερινά, κατακτώντας καλή υγεία και ευεξία για μια ζωή! Το βιβλίο περιέχει μια δροσερή, κεφάτη & γεμάτη μηνύματα ιστορία που θα μας. Η όμορφη αυτή ιστορία της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου ολοκληρώνει με ευφάνταστο τρόπο το υλικό των καλών διατροφικών κανόνων για γονείς και παιδιά . Με αμεσότητα και κεφάτη διάθεση βλέπουμε πώς καθημερινά -γνωρίζοντας ποιες βιταμίνες υπάρχουν στα τρόφιμα- μπορούμε εύκολα να τρώμε με ασφάλεια και να μη χρειαστούμε ποτέ συμπληρώματα διατροφής.
Τα δύο όμορφα τραγούδια, που έχει αυτό το νέο βιβλίο της κυράς Διατροφής, είναι σε στίχους της συγγραφέως & μουσική του μουσικού εργαστηρίου Allegro κας Ανδρεάνας Ράπτη και κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ. Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος.

Στο βιβλίο υπάρχουν και όμορφες συνταγές του Κυρ Τσελεμεντέ δια χειρός του σεφ κου Δημήτρη Τερζούδη που για κάθε βιταμίνη προσφέρει και μια γευστική πρόταση της! Τα νέα τραγούδια της κυράς Διατροφής έχουν κοινοποιηθεί στο Youtube στις διαδρομές https://youtu.be/8mHr2zgiuvQ & https://youtu.be/RG6599CkHdA και τα σιγοτραγουδούν οι μικροί μας φίλοι …

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου, με εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή. Είναι ´Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΛΗΤΩ», παλαιό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού παιδικού Βιβλίου IBBY , διευθυντικό στέλεχος στο τμήμα παιδιού του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Β, Ελλάδας των LIONS «Για την Οικογένεια & τη Γυναίκα» τη χρονιά 2022-23 . Η Λητώ είναι μητέρα δυο αγοριών , αγαπά πολύ τα παιδιά, έμμετρα, κείμενα και θεατρικά της, κυκλοφορούν σε περιοδικά και βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και στο youtube. Ως τώρα 15 παιδικά βιβλία έχουν την υπογραφή της, και τα ακολουθούν πλήθος τραγουδιών. Αρκετά παραμύθια της έχουν βραβευθεί, παράλληλα η συγγραφέας έχει επιμεληθεί στα Ελληνικά την απόδοση βιβλίων ξένων συγγραφέων για παιδιά Οι ιστορίες της ξεκλειδώνουν τα παιδικά συναισθήματα και προτείνουν δράσεις που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη γονέων & παιδιών.

 

► Info

 

Παιδικός ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκης,
Γρηγορίου Παλαμά 3
Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 12:00


 

Διαβάστε επίσης:

Ο Τζ. Όλιβερ θα κυκλοφορήσει το πρώτο του παιδικό βιβλίο