Παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Ζουράρι, «Ελληνοτρόπιο»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Αρμός διοργανώνουν παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Ζουράρι, με τίτλο «Ελληνοτρόπιο».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Βούλα Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης-Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θεσσαλονίκης,
  • Μαρία-Αλεξάνδρα Ντόβα, Καθηγήτρια Μονωδίας & Ανωτέρων της Μουσικής,
  • Χρήστος Μήτσιος, Θεολόγος
  • και ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Ζουράρις.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο “Ελληνοτρόπιο” ο συγγραφέας Κώστας Ζουράρις παρουσιάζει την πολιτική εξορία και την προσφυγιά οι οποίες, όπως διαπιστώνει από την προσωπική του δοκιμασία και της οικογενείας του, αποτελούν μόνιμα πολιτειακά συμβαίνοντα του ελληνικού πολιτισμού επί τρεις χιλιάδες χρόνια.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας (Κωνσταντίνος) Ζουράρις είναι Έλληνας πολιτικός, επιστήμονας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Université Paris VIII Vincennes–Saint-Denis), όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Είναι επίσης πτυχιούχος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (πιάνο, θεωρία, αρμονία) και της Μουσικής Ακαδημίας «Mozarteum» του Σαλτσβούργου της Αυστρίας. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ελληνικού κοινοβουλίου με τρεις διαδοχικές θητείες.


 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως