Παρουσιάστηκε το «Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης»

Παρουσιάστηκε το «Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης»

Στην ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), υιοθετώντας την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) για την παρουσίαση του «Ελληνικού Πρωινού Θεσσαλονίκης».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 29ης Philoxenia, παρουσιάστηκε το «Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης» με τη συμμετοχή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Υποστηρίχθηκε δε από το δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μπουγάτσα, το κουλούρι, οι πίτες (με χόρτα, τυρί, κασέρι, μανούρι), τα πιροσκί με φέτα, το ρυζόγαλο, το βουβαλίσιο γιαούρτι, οι ελιές, το τσουρέκι με κάστανο, οι λουκουμάδες και ο χαλβάς, το μέλι και τα διάφορα είδη τυριών, καθώς και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της Θεσσαλονίκης, μπαίνουν πλέον και στους μπουφέδες του πρωινού των ξενοδοχείων, με σκοπό να αναδείξουν τη γαστρονομική κληρονομιά και να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα. Τουρισμός και ελληνικά προϊόντα Σ’ ό,τι αφορά το «Ελληνικό Πρωινό», αποτελεί πρωτοβουλία του ΞΕΕ, την οποία ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ενταγμένα 250 ξενοδοχεία.
 
«Το ”Ελληνικό Πρωινό” είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης και πέτυχε να διασυνδέσει οργανικά δυο τομείς της εθνικής οικονομίας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης.

Σύμφωνα δε με το μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και επικεφαλής του προγράμματος, Γιώργο Πίττα, «εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα έως το τέλος του 2015».

Σύμφωνα με τον κ. Πίττα, στο «Ελληνικό Πρωινό» συμμετέχουν με την ίδια ζέση τόσο μεγάλα όσο και μικρά ξενοδοχεία.

Βασικό κριτήριο ένταξης στο πρόγραμμα είναι η προσφορά ποιοτικών τοπικών εδεσμάτων στο πρωινό.

Το «Ελληνικό Πρωινό», εκτός από ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, θα το βρείτε και σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, της Μαγνησίας, της Λέσβου, της Κω, της Ρόδου, της Νάξου, της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Σαντορίνης, της Εύβοιας, της Θράκης, της Αν. Μακεδονίας (Καβάλα, Δράμα, Θάσο).

Επόμενη στάση για το «Ελληνικό Πρωινό» η Δυτική Μακεδονία και η Φλώρινα (www.greekbreakfast.gr).

Πηγή Αγγελιοφόρος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως