ΚΟΔΡΑ ΓΕΝΙΚΗ

Πάσχα στο Κόδρα με προστασία του πάρκου και σωστή διαχείριση σκουπιδιών

Το πάρκο Κόδρα είναι αγαπημένο σημείο συνάντησης και εξόρμησης όχι μόνο των Καλαμαριωτών, αλλά και πολλών επισκεπτών.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ήδη έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό του αγαπημένου πάρκου, ενώ έχει προχωρήσει και στο κόψιμο των αυτοφυών φυτών. Ενόψει του Πάσχα, επειδή πολλοί θα προτιμήσουν το Κόδρα, ως τόπο συνάντησης για βόλτα ή για πικνίκ, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο, φιλόξενο και καθαρό, όπως το έχουμε συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Ωστόσο επειδή πρόκειται για δασική έκταση, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Επίσης φεύγοντας μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια μας και φροντίζουμε, τις Άγιες Μέρες του Πάσχα γενικότερα, για τη σωστή διαχείρισή τους.

Πάσχα στο Κόδρα με προστασία του πάρκου και σωστή διαχείριση σκουπιδιών

Η Άντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Άνακύκλωσης απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Καλαμαριάς να μην εναποθέτουν μπάζα και ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, καθώς το Κέντρο Διαχείρισης Άνακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΆΥ) στη Θέρμη, όπου μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και το ΣΜΆ ΕΥΚΆΡΠΙΆΣ, το οποίο υποδέχεται τα σκουπίδια των πράσινων κάδων, θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25/4.

«Aυτές τις μέρες φρόνιμο είναι οι πολίτες να κάνουν συνετή διαχείριση των οικιακών σκουπιδιών, ώστε να διατηρηθεί η πόλη καθαρή. Μπορεί να έχουμε εφταήμερη καθαριότητα, ωστόσο όταν τα μέρη υποδοχής των σκουπιδιών είναι κλειστά, καλό είναι και οι πολίτες να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης για το καλό όλων», επεσήμανε ο Άντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς, Στέλιος Ματσαρίδης.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταγωνιστές στον τομέα της ρομποτικής οι μαθητές της Καλαμαριάς

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως