Δ΄ίκη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού

Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του»

«Θα προτιμούσα τη συγνώμη να τη δώσουνε μπροστά στο μνήμα του Άλκη. Ήταν δύσκολη στιγμή, προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και την αξιοπρέπειά μου απέναντι στο δικαστήριο».

Αυτό ανέφερε ο Αριστείδης Καμπανός, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τη “συγνώμη” που ακούστηκε από τέσσερις κατηγορούμενος για τη δολοφονία του παιδιού του, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την επίθεση στους δύο φίλους του, κάθονται για τρίτη φορά στο εδώλιο, ενώ η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση τελικά του πατέρα του Άλκη και θα συνεχίσει με την κατάθεση ενός από τους δύο φίλους του αδικοχαμένου Άλκη, που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, «το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».

 


Θεσσαλονίκη 24 Ιανουαρίου 2023 – Πηγή protothema.gr