{ Τελευταία νέα }

Πατήρ Αθηναγόρας: η κοινωνία επιδέξια ακουμπά τα ανθρώπινα απορρίμματα της στον Δενδροπόταμο!

 

Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Πατήρ Αθηναγόρας: η κοινωνία επιδέξια ακουμπά τα ανθρώπινα απορρίμματα της στον Δενδροπόταμο!

Ο πατήρ Αθηναγόρας, μίλησε το www.cityportal.gr, με συγκινητικά λόγια για τα κίνητρα που ωθούν τον ίδιο και τους εθελοντές συνεργάτες του, στο αξιοθαύμαστο έργο που παράγουν φροντίζοντας παιδιά των ΡΟΜ

Το παρόν στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα χθες (5/12) στην Πλατεία Αριστοτέλους, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, έδωσε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Αθηναγόρας Λουκαρίτης. Ο π. Αθηναγόρας είναι ο άνθρωπος που κρατά αναμμένο τον «Φάρο» του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ στον Άγιο Νεκτάριο Δενδροποτάμου, έναν φάρο που ?οδηγεί? πολλά παιδιά, αγαπώντας και φροντίζοντας τα.

«Στην ευλογημένη επαρχία μας, στον Άγιο Νεκτάριο, στον Δενδροπόταμο, όπου η κοινωνία τόσο επιδέξια ακουμπά τα ανθρώπινα απορρίμματα της, η τοπική Εκκλησία αντιδρά και δεν ανέχεται να ανήκει σε αυτούς που γυρνούν την πλάτη αδιαφορώντας γι' αυτές τις διαφορετικές κι ασυνήθιστες εικόνες του Θεού, τα παιδιά των POM. Παιδιά που ζητούν αγάπη και οικογενειακή ζεστασιά, μιας και λόγω των τραγικών συνθηκών διαβίωσης τους αυτά αποτελούν πια μια πολυτέλεια. Αυτά τα αθώα και γλυκά παιδιά, που στερημένα από τα ουσιώδη λόγω γονέων εξαρτημένων, αλκοολικών, φυλακισμένων ή απλά ανίκανων λόγω των συνθηκών, αγκάλιασε με θέρμη η Εκκλησία μας συναισθανόμενη την βαριά ποιμαντική της ευθύνη για κάθε παιδί της» σημειώνει ο ίδιος θέλοντας να πει ?δυο λόγια?  στο www.cityportal.gr για την δράση του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως.

Ο πατήρ Αθηναγόρας παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τα δρώμενα που διοργάνωσε το Thess-Δίκτυο, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, μίλησε το www.cityportal.gr, με συγκινητικά λόγια για τα κίνητρα που ωθούν τον ίδιο και τους εθελοντές συνεργάτες του, στο αξιοθαύμαστο έργο που παράγουν φροντίζοντας παιδιά των ΡΟΜ. «Η ανάγκη του ανθρώπου να κερδίζει μέσα από τη διακονία του συνανθρώπου του, είναι το κίνητρο μας. Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεόν σου» τόνισε με νόημα ο πατήρ Αθηναγόρας. «Αν δούμε τον Θεό μας σε κάθε άνθρωπο που μας έχει ανάγκη τότε η κοινωνία μας θα γίνει αγγελική» συνέχισε.

Αναφορικά με την βοήθεια και υποστήριξη που δείχνουν προς το ίδρυμα οι εθελοντές, σημειώνει: «Στο ίδρυμα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι επτά παιδιά. Στο πρόγραμμα «Γεύμα Ημέρας» -όμως- βρίσκονται περισσότερα από 100 παιδιά. Εκεί τρώνε όλα γεύματα τους, διαβάζουν για το σχολείο, εξετάζοντα από γιατρούς, περνούν δημιουργικά το χρόνο τους και όλα αυτά χάρη στους πολύτιμους εθελοντές μας και σε όσα μας προσφέρουν. Τους ευχαριστούμε για όλα»!

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπελαντώνα





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ