Νοσοκομείο - Κρεβάτια

Πάτρα: Πέθανε 20χρονος φοιτητής από μηνιγγίτιδα

Πέθανε 20χρονος φοιτητής που νοσηλευόταν με μηνιγγίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο άτυχος νεαρός φοιτητής, με καταγωγή από την Αθήνα, σπούδαζε στο Τμήμα Διοικητών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και χθες, Δευτέρα, πήγε κανονικά στην εξεταστική του. Γυρνώντας στο σπίτι, όπου έμενε με την δίδυμη αδελφή του -φοιτήτρια στο Φυσικό- ένιωσε αδιαθεσία. Της είπε “δεν αισθάνομαι καλά”, είχε 38 πυρετό, και σύμφωνα με την ίδια, άρχισε να αλλάζει χρώμα η επιδερμίδα του. Πήγαν οι δυο τους άμεσα στα Επείγοντα του ΠΓΝΠ. Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, σήμερα το πρωί 20χρονος φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή.

Ανησυχία για νέα κρούσματα

Σημειώνεται πως ήδη έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Στο Αμφιθέατρο έχουν ήδη κληθεί οι 40 φοιτητές που έδιναν μάθημα μαζί του χθες όπως επίσης και ο καθηγητής που τον εξέτασε να πάρουν την απαραίτητη χημειοπροφύλαξη αλλά και οι καθαρίστριες, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και άλλα κρούσματα μηνιγγίτιδας μεταξύ φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ πληροφορίες του pelop.gr, κάνουν λόγο για την ύπαρξη και άλλων κρουσμάτων, κάτι που αυξάνει τις ανησυχίες τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στις αρμόδιες Αρχές Δημόσιας Υγείας.


 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε