Πέντε (5) από τα μεγαλύτερα λάθη του κόσμου

Πέντε (5) από τα μεγαλύτερα λάθη του κόσμου

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όμως κάποιες φορές οι άνθρωποι έχουν κάνει ορισμένες επιλογές που είναι τόσο λάθος, που η ιστορία τελικά τους τιμώρησε!
 
Παρακάτω ακολουθούν τέτοιες περιπτώσεις, που συνέβησαν σε διάφορες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.
 
 
Ο πύργος γέρνει
Έκαναν 177 χρόνια να τον σχεδιάσουν και να τον χτίσουν και μόλις 10 χρόνια να αρχίσει να γέρνει. Mιλάμε φυσικά για τον πύργο της Πίζας.
 
Τσερνόμπιλ
Το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας. Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων. Το στρατηγικό λάθος εδώ ήταν ότι σε περίπτωση βλάβης ή ανεπαρκούς ψύξης, οι αντιδραστήρες υπερθερμαίνονταν, αντί να τερματίζεται αυτομάτως η λειτουργία τους, όπως διατείνονταν τουλάχιστον τα πρωτόκολλα ασφαλείας. 
 
Όταν πουλούσαν την Google για ένα εκατομμύριο δολάρια
Το 1999, οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, θέλησαν να την πουλήσουν για 1 εκατομμύριο δολάρια στον διευθύνοντα σύμβουλο της Excite George Bell, ο οποίος δεν ενδιαφερόταν και παρόλο που έριξαν την τιμή στα 750.000 δολάρια, η απάντησή του ήταν και πάλι αρνητική. Σήμερα, η τιμή της εκτιμάται πως φτάνει τα 365 δισ. δολάρια.
 
Tιτανικός
Ένα βασικό σφάλμα στον χειρισμό του πηδαλίου προκάλεσε τη σύγκρουση του υπερωκεάνιου «Τιτανικός» με παγόβουνο το 1912, ενώ η τόσο γρήγορη βύθισή του προήλθε επειδή ένας αξιωματικός έπεισε τον καπετάνιο να συνεχίσει την πορεία του πλοίου, σύμφωνα με τη συγγραφέα και εγγονή του δεύτερου αξιωματικού του Τιτανικού, Louise Patten.
 
Το Facebook τους απέρριψε, όμως το… πλήρωσε ακριβά
Το 2009, το Facebook αρνήθηκε να προσλάβει τους προγραμματιστές Brian Acton και Jan Koum, ενώ λίγα χρόνια μετά ο διαδικτυακός κολοσσός πλήρωσε 19 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την εφαρμογή WhatsApp, την οποία δημιούργησαν οι δύο προγραμματιστές μετά την απόρριψή τους.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως