Καλοκαίρι

Πέντε οικονομικοί τρόποι για να δροσίσεις το σπίτι σου

Το καλοκαίρι η ζέστη, ειδικά σε μία μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να επιβαρύνεται από το θερμικό φορτίο, με συμπτώματα όπως έντονη δυσφορία, συνεχής κόπωση.

Αναμφίβολα η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει περικοπές στα νοικοκυρία, τα οποία έχουν μειώσει δραματικά την χρήση του κλιματισικού.

Πέντε οικονομικοί τρόποι για την αντιμετώπιση της ζέστης

1) Κλείσε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είναι ο πιο εύκολος, ανέξοδος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις την θερμοκρασία στον χώρο σου. Η χρήση των κουρτινών ή κουρτινών συσκότισης θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του δωματίου, ειδικά τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

2) Κλείσε τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείς

Οι συσκευές παράγουν θερμότητα ακόμα και όταν είναι κλειστές. Μείωσε αισθητά την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι βγάζοντας από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς. Επίσης, καλό είναι να μην κοιμάσαι ποτέ με το κινητό να φορτίζει δίπλα.

3) Βάλε τα σεντόνια σου στο ψυγείο

Κι όμως.. Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο (κατά προτίμηση μεταξωτά και βαμβακερά) για λίγες ώρες πριν ξαπλώσεις ή στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά. Στρώσε αργότερα με αυτά το κρεβάτι και ετοιμάσου να εκπλαγείς με το πόσο δροσιά θα νιώθεις για ολόκληρο το βράδυ, από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

4) Τοποθέτησε πάγο ή δροσερό νερό μπροστά από έναν ανεμιστήρα (εάν έχεις)

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να βάζεις κρύο νερό ή πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα ενώ το χρησιμοποιείς. Αυτό θα κάνει τον ανεμιστήρα να φυσήξει το νερό γύρω-γύρω κάνοντας έτσι το δωμάτιό σου πιο δροσερό.

5) Άνοιξε εσωτερικές πόρτες του σπιτιού.

Το βράδυ, ο ήλιος έχει φύγει και μπορείς να απολαύσεις το νυχτερινό αεράκι. Ανοίγοντας καλά τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσεις ρεύμα που θα δροσίσει ευχάριστα την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

«Eat the Rich»: Ποιό το μήνυμα πίσω από τα παγωτά που σαρώνουν στις ΗΠΑ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως