Site icon Cityportal.gr

Performance Ζωή σαν έργο τέχνης στο MOMus

Performance Ζωή σαν έργο τέχνης στο MOMus

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στα εγκαίνια της νέας έκθεσης του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, με τίτλο «Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος», με την performance «Ζωή σαν έργο τέχνης», βασισμένη σε κείμενα του Ρώσου συγγραφέα Δανιήλ Χαρμς.

Μια θεατροποιημένη αφήγηση για τη ζωή του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη Δανιήλ Χαρμς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Θάνου Φερετζέλη. Έγραψε γι? αυτόν ο ποιητής Αλεξάντερ Βεντένσκυ: «Ο Χαρμς δεν έκανε τέχνη, είναι ο ίδιος τέχνη». Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Νεφέλη Ανθοπούλου, Βασίλης Σπυρόπουλος, Θάνος Φερετζέλης, παρουσιάζουν στιγμιότυπα της ζωής του Χαρμς, όπως αυτά αποτυπώνονται στο Γαλάζιο Τετράδιο. Κύρια χαρακτηριστικά στο έργο του είναι το κυνήγι του ανέφικτου, το μαύρο χιούμορ, το σκανταλιάρικο ύφος, η καταγραφή του παράλογου της κάθε εποχής και η ματαιότητα της ύπαρξης.

ΖΩΗ ΣΑΝ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ
την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

(Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη)
Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη 56430, Θεσσαλονίκη
Τ. (+30) 2310 589141-3
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θάνος Φερετζέλης
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νεφέλη Ανθοπούλου, Βασίλης Σπυρόπουλος, Θάνος Φερετζέλης

 
Η Λιουμπόβ Ποπόβα (1889-1924), η ζωγράφος, η θεωρητικός, η δασκάλα, η σχεδιάστρια, η ?αμαζόνα? της ρωσικής πρωτοπορίας, η γυναίκα που δεν φοβήθηκε ποτέ να ταξιδέψει, να αναζητήσει και να πειραματιστεί με νέες καλλιτεχνικές πρακτικές στις αρχές του 20 αιώνα, η μοναδική καλλιτέχνιδα που ο συλλέκτης Γιώργος Κωστάκης αποκαλούσε με το μικρό της όνομα, και ας μην την γνωρίσει ποτέ, είναι στο επίκεντρο της νέας έκθεσης-παραγωγής του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, η οποία υπό τον γενικό τίτλο «Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος» θα φιλοξενηθεί στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών, από τις 12 Οκτωβρίου 2019 έως την 1 Μαρτίου 2020, στη Θεσσαλονίκη
 
Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στα εγκαίνια της έκθεσης του MOMus
«Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος»
Μονή Λαζαριστών,
Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, 20:00.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:00 το πρωί, με ελεύθερη είσοδο ειδικά για την ημέρα των εγκαινίων.
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρ-Τε-Πα-Σα-Κυ 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00, Δευτέρα κλειστά
 

 

 

Exit mobile version