{ Τελευταία νέα }

Περιβαλλοντική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα στον Μαυρίκιο


Κατηγορίες: Διεθνή

Περιβαλλοντική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα στον Μαυρίκιο



Περιβαλλοντική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα στον Μαυρίκιο

Περισσότεροι από 1.000 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν στη θάλασσα όταν ιαπωνικό φορτηγό πλοίο προσάραξε ανοικτά του νησιού στον Ινδικό Ωκεανό.
Το φορτίο περιλαμβάνει 4.229 τόνους (3.894 μετρικούς τόνους) καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, 228 τόνους (207 μετρικούς τόνους) ντίζελ και 99 τόνους (90 μετρικούς τόνους) λιπαντικού πετρελαίου, το οποίο μεταφέρει το πλοίο από την Κίνα στη Βραζιλία , σύμφωνα με ινδικό ιστότοπο ειδήσεων.
Το πλοίο MV Wakashio, το οποίο διαχειρίζεται η Mitsui OSK Lines, προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου. «Ζητάμε βαθιά συγγνώμη για το μεγάλο πρόβλημα που προκαλέσαμε», δήλωσε ο Ακιχίκο Όνο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mitsui OSK Lines σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο. Πρόσθεσε ότι η εταιρία θα «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιλύσει το ζήτημα».
Ο Μαυρίκιος κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης».
Οι εικόνες της πετρελαιοκηλίδας καταγράφηκαν από δορυφόρους που της Maxar Technologies. Αυτές οι εικόνες, που ελήφθησαν το πρωί της 7ης Αυγούστου, δείχνουν τεράστιες κηλίδες από μαύρο λάδι.

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ