Site icon Cityportal.gr

Περιηγηθείτε εικονικά στο «Baalbek Reborn: Temple»

Το Υπουργείο Πολιτισμού του Λιβάνου κυκλοφόρησε το «Baalbek Reborn: Temple», μια εφαρμογή μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια εικονική περιήγηση στον πολιτιστικό μνημείο κληρονομιάς του Baalbek, ανακοίνωσε ο πρωτοπόρος εικονικός τουρισμός που εδρεύει στις ΗΠΑ, Flyover Zone.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Flyover Zone, το υπουργείο Πολιτισμού του Λιβάνου και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Τα έργα δημιουργήθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν τον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, παρέχοντας μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούσαν να κάνουν μια εικονική περιήγηση στην περιοχή δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια της εικονικής περιήγησης, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν μια ξενάγηση στα ερείπια του Baalbek ή να περιπλανηθούν ελεύθερα στον αρχαιολογικό χώρο. Έρχεται επίσης με σχόλια από τους ειδικούς του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και ένα χαρακτηριστικό χρονικής παραμόρφωσης που δείχνει στους χρήστες την τρέχουσα κατάσταση του ιστότοπου καθώς μεταμορφώνεται στον τρόπο που θα φαινόταν τον τρίτο αιώνα, όταν ήταν ρωμαϊκό ιερό.

Από τον ναό του Δία στο ναό του Βάκχου

Ένα μέρος των στιγμιότυπων της εικονικής περιήγησης περιλαμβάνει το ιερό του Δία, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ναών από τον ρωμαϊκό κόσμο και τα ιερά που αναφέρονται συμβατικά ως ο Ναός του Βάκχου, ο Ναός της Αφροδίτης και ο Ναός των Μουσών.

Η «ιστορία του Baalbek “χάνεται” βαθιά πίσω στο χρόνο», με μερικά από τα πρώτα ευρήματα της περιοχής να χρονολογούνται στο 8.000 π.Χ., σύμφωνα με το Flyover Zone.

«Το Baalbek υπήρξε ανέκαθεν ένας πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρο και ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο τον επισκέπτονται εδώ και εκατοντάδες χρόνια», δήλωσε ο Αρχαιολόγος Henning Burwitz με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, στο Flyover Zone.

«Αστειευόμαστε πάντα ότι σχεδόν όλα στο Baalbek είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο», πρόσθεσε ο Burwitz.

Πηγή:english.alarabiya.net/

Exit mobile version