Αφαίρεση όρου: Δερματα από σαύρες για βιομηχανική χρήση Δερματα από σαύρες για βιομηχανική χρήση

PETA: «Louis Vuitton και Gucci γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανά ερπετά»

Βίντεο της εφημερίδας «New York Post» δείχνουν εργάτες ενός σφαγείο στην Ινδονησία να μαχαιρώνουν πολλές φορές τα ερπετά μέχρι να τα σκοτώσουν: Σαύρες και φίλια αποτελούν τους πρωταγωνιστές των μακάβριων πρακτικών. Σύφωνα με τη «Νew York Post», η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA, κατάφερε να εισέλθει κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τον σφαγιασμό των ερπετών αποτελούν τα πρώτα τεκμήρια που έχει στα χέρια της η οργάνωση PETA και αποδεικνύουν πώς σφαγιάζονται τα ερπετά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της πολυτελούς μόδας, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της PETA, Άσλει Μπερν.

«Έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σκληρές μεθόδους θανάτωσης των ερπετών», λέει η Άσλει Μπερν μιλώντας στην εφημερίδα «New Υork Post, «αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποκαλύψουμε πώς θανατώνονται. Αυτές οι σκηνές είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου», προσθέτει.

Η οργάνωση PETA απέστειλε σχετικές επιστολές στους επικεφαλής των πολυτελών ομίλων «LVMH» –στην οποία ανήκει η «Louis Vuitton»– και της Kering, που έχει την «Gucci».

Ο όμιλος «LVMH» δεν απάντησε στους ισχυρισμούς σχετικά με φίδια, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του στην αμερικανική εφημερίδα: «Η LVMH σέβεται όλες τις απόψεις και τις ευαισθησίες σχετικά με τη χρήση πρώτων υλών με βάση τα ζώα και υποστηρίζουμε καθώς και συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες του κλάδου να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί με τον πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο».

«Αν και έχουμε λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο όμιλος Kering συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με αυτό το σφαγείο ή αυτές τις πρακτικές. Τέτοιες πρακτικές απαγορεύονται αυστηρά από τα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων από τον όμιλο Kering», ήταν η απάντηση του ομίλου.

Εκπρόσωπος του ομίλου Kering δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για το θέμα.

Ιδού τί κατέγραψε η PETA. – Προσοχή σκληρές εικόνες- 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως