Πέθανε η Ζωή Κωσταρίδη, η πρώτη γυναίκα με μόσχευμα καρδιάς που γέννησε στην Ελλάδα

Πέθανε η Ζωή Κωσταρίδη, η πρώτη γυναίκα με μόσχευμα καρδιάς που γέννησε στην Ελλάδα

Ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταμοσχευμένων.

Η Ζωή Κωσταρίδη, πρόσωπο – σύμβολο του κινήματος για τη δωρεά οργάνων, η πρώτη γυναίκα με μόσχευμα καρδιάς που γέννησε στην Ελλάδα, έδωσε με γενναιότητα πολλές πολλές μάχες, αλλά εχθές βράδυ Σαββάτο ηττήθηκε από τον θάνατο.
 
H Ζωή Κωσταρίδη ήταν  η γυναίκα που το 2011 είχε στείλει μήνυμα ελπίδας και θριάμβου της θέλησης.  Η Ζωή, ζούσε τα τελευταία χρόνια με την καρδιά ενός 17χρονου δότη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.  Είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2004 και παρά το βαρύ ιατρικό ιστορικό της (διατατική μυοκαρδιοπάθεια και βαρεία καρδιακή ανεπάρκεια) ώσπου να γίνει η μεταμόσχευση, κατόρθωσε το 2011 να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, στο οποίο έδωσε το όνομα του δότη της.
 
Πρόκειται για ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο αφού παρά το ρίσκο μιας πιθανής εγκυμοσύνης, επέμενε να γίνει μητέρα. Αποτελεί το πρώτο περιστατικό, όπου όλη η διαδικασία (μεταμόσχευση καρδιάς, κύηση και τοκετός) έλαβε χώρα στην Ελλάδα.
Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωή της τα αφιέρωσε ολοκληρώτικά στη διάδοση της Δωρεάς Οργάνων. Μάλιστα ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταμοσχευμένων. 
Το Σάββατο τη νύχτα αυτός ο υπέροχος  άνθρωπος έφυγε για την γειτονία των Αγγέλων. Την είδηση μετέφερε μέσα από το προσωπικό του προφίλ ο καλός της φίλος Πέτρος Κακολύρης. Δείτε την ανάρτησή του.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως