15.7 C
Thessaloniki
16.8 C
Athens

Πέθανε ο Λάζαρος Αγγέλου, δραστήριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Αγγέλου, δραστήριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο για περισσότερα από 2 χρόνια.

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:

Ο αγαπημένος μας Λάζαρος έφυγε από κοντά μας χθες 31.03.2021 λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Έφυγε όρθιος δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο για περισσότερα από 2 χρόνια.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η κηδεία του θα γίνει σε κλειστό, οικογενειακό κύκλο, την Παρασκευή 02.04.2021 στις 10.45 στα κοιμητήρια της Θέρμης.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια να στηριχθεί το έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, μέσω κατάθεσης στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ
212/29604190
GR1501102120000021229604190
BIC:ETHNGRAA
EUROBANK
0026-0232-52-0100436403
GR7802602320000520100436403
BIC:EFGBGRAA
ALPHA BANK
701-002101-162926
GR8101407010701002101162926
BIC:CRBAGRAAXXX
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5238-003332-696
GR7801722380005238003332696
BIC:PIRBGRAA

 

Δήλωση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για την απώλεια του Λάζαρου Αγγέλου

«Σήμερα, με ανείπωτη θλίψη και οδύνη, αποχαιρετήσαμε έναν καλό και αγαπημένο φίλο, σύντροφο και συναγωνιστή, αποχαιρετήσαμε μια πολιτική οντότητα που διακρινόταν για την ευρύτητα της σκέψης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Σήμερα είπαμε το στερνό αντίο σε έναν ενεργό πολίτη με βαθειά την πίστη και την αφοσίωσή του στα κοινωνικά κινήματα, που δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδεώδη και τα οράματά του μέχρι και τη τελευταία στιγμή που νικήθηκε από τον καρκίνο, τον οποίο πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια.
»Αυτός είναι ο Λάζαρος Αγγέλου, τον οποίο αποχαιρετήσαμε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι στη χορεία των Αγγέλων, αδυνατώντας να πιστέψουμε την είδηση του θανάτου του.
»Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τη δράση και τη συνολική παρουσία του αγαπημένου μας Λάζαρου στα πολιτικά και στα κοινά του τόπου μας… Σαν χθες ο δήμος μας υπόγραφε με την Κοινοπραξία Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ‘‘ΤΑ ΠΑΝΤΑ RE- ’’, της οποίας ήταν εμπνευστής, ιδρυτής και πρόεδρος, τις δυο προγραμματικές συμβάσεις για την ανάπτυξη και επέκταση της ανακύκλωσης σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τα τηγανέλαια. ‘‘Αν δεν ενεργοποιηθεί ο πολίτης να κάνει διαλογή στην πηγή οποιουδήποτε είδους αποβλήτου, η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία οιουδήποτε προγράμματος. Σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, όλους’’, ήταν τα λόγια του εκείνη τη μέρα του περασμένου Οκτώβρη, μια τοποθέτηση που αποτελεί παρακαταθήκη και οδηγό των ενεργών πολιτών.
»Δεν θα ξεχάσουμε τη συμβολή και τον αγώνα του στην αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού (ΕΑΥΑΘ), που ως οραματιστής, συνιδρυτής και στέλεχος της ‘‘Κίνησης 136’’ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, εκεί που πάντα τον συναντούσαμε. Εγώ ως πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ την περίοδο 2012-2014 βασίστηκα στον Λάζαρο τον Αγγέλου και από κοινού οι δυο φορείς, η ΠΕΔ-ΚΜ και η ‘‘Κίνηση 136’’, συνδιοργανώσαμε το ανεπανάληπτο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Μπορούμε να πούμε ότι αν δεν ήταν ο Λάζαρος με το όραμά του, την επιμονή του, τη μεθοδικότητα, την πρακτικότητα και οργανωτικότητά του, πιθανότατα δεν θα μπορούσαμε να διεκπεραιώσουμε αυτό το τεράστιο έργο του δημοψηφίσματος που απευθυνόταν σε ένα εκατομμύριο Θεσσαλονικείς.
»Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την τεκμηριωμένη τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου τον Μάιο του 2018 για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ που είχε επανέλθει.
»Δεν θα ξεχάσουμε τον αγώνα του για το εργατικό κίνημα. Διετέλεσε μέλος στην πρώτη προσωρινή δημοκρατική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όταν αυτό απαλλάχτηκε το 1983, μετά από συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και χρόνιους δικαστικούς αγώνες, από τη διορισμένη από τη χούντα διοίκηση, συγκροτώντας μια ισχυρή δημοκρατική ομάδα στην οποία έλαμψαν εκτός των άλλων και οι προσωπικότητες των αείμνηστων προέδρων Θανάση Σιούλη και Ηλία Κοντόπουλου.
»Εμπνευσμένος από τα οράματα της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, υπήρξε από τους μεγάλους λειτουργούς της και υπηρέτες της κοινωνίας, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη νεοϊδρυθείσα τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης ως πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης σε κρίσιμους τομείς της.
»Ιστορικό και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και από τα ιδρυτικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης. Δεν θα ξεχάσουμε τον νηφάλιο, μεστό και οραματικό πολιτικό του λόγο στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών ως μέλος της Ν.Ε. και της Κ.Ε. του Κινήματος.
»Μπορεί να αποτραβήχτηκε από την ενεργό κομματική δράση, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε τις ιδέες του και τους κοινωνικούς αγώνες μαχόμενος, πάντα από την πρώτη γραμμή, για την ενίσχυση του συνεργατικού κινήματος και της ενεργοποίησης των πολιτών. Έτσι, τον συναντήσαμε να πρωτοστατεί στην ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Bios Coop , στην Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο), στον Συνεταιρισμό Κοινωνικής Διαχείρισης Αποβλήτων ‘‘Αναβίωσις’’, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο ΚΑΛΟ “UnivSSE Coop”, στην Κοινοπραξία Φορέων ΚΑΛΟ ‘‘Τα πάντα RE-’’, στην Ένωση Φορέων ΚΑΛΟ Κ. Μακεδονίας και σε πολλά άλλα ακόμη.
»Και σε όλη τη μακρά του πορεία στα κοινά, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί το παράδειγμα και υπόδειγμα ηθικής, ευγένειας, εντιμότητας και διαλλεκτικότητας.
»Αυτός ήταν ο αγαπημένος μας φίλος, σύντροφος, συναγωνιστής και συνοδοιπόρος Λάζαρος Αγγέλου που χθες το βράδυ ξεκίνησε το νέο μεγάλο του ταξίδι στην αθανασία, γιατί το έργο του και η προσφορά του μόνο εκεί τον οδηγούν…
»Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Λάζαρε…
»Καλό παράδεισο, καλή αντάμωση…

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, αποχαιρετά το Λάζαρο Αγγέλου:

Ένας σημαντικός, έντιμος και άξιος αγωνιστής της παράταξης, ο Λάζαρος Αγγέλου, έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αποτελώντας ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ.

Η δυναμική του παρουσία, οι αγώνες που έδωσε διαχρονικά μέσα στην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ο Λάζαρος, δοσμένος με ψυχή και με σώμα, ήταν αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής. Αμετάθετος στις αρχές, μεθοδικός στην κομματική εργασία με υψηλό φρόνημα και ενσυναίσθηση συμμετείχε ενεργά σε κάθε δυναμικό και δημιουργικό αγώνα. Η ηθική, πνευματική και επιστημονική συγκρότησή του και η πίστη του στις αρχές και τους θεσμούς του Κινήματος, η πρόθυμη, πάντοτε ανυστερόβουλη, προσφορά του στην εξυπηρέτηση των στόχων, ήταν συνδυασμένη με το ήθος της στράτευσης του στη συλλογικότητα και της πίστης του στον εκσυγχρονισμό, ως εργαλείου και μεθόδου της πολιτικής εξέλιξης. Ένας ενεργός και μάχιμος πολίτης που ήξερε καλά πώς είναι αλλά και πώς πρέπει να είναι η πολιτική.  Έζησε και αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία και αφήνει στους αμέτρητους φίλους που είχε στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη χώρα την πίκρα  μιας  γλυκιάς  ανάμνησης  που θα κρατήσουν  όλοι από αυτόν. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Λάζαρε.

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
scattered clouds
15.6 ° C
18.3 °
14.4 °
59 %
2.1kmh
40 %
Τρ
16 °
Τε
18 °
Πε
19 °
Πα
18 °
Σα
12 °