{ Τελευταία νέα }

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης.


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης.
 
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Ηράκλειο Κρήτης, 1937
Επάγγελμα: Δημοσιογράφος- Οικονομολόγος
Σπουδές: Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
Πολιτική Δραστηριότητα
Μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ απο το 1959, στην διάρκεια της δικτακτορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστήθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ηταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, απο τον οποίο παραιτήθηε το  2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε.
Ανακοίνωση για τον θάνατό του, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει:
 
"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις.
 
Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.
 
Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ