Πέθανε ο τέως πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας

Την τελευταία του πνοή άφησε  ο τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Ψήφισμα για τον εκλιπόντα εξέδωσε το Επιμελητήριο Σερρών στο οποίο τονίζονται τα εξής:

«Το Επιμελητήριο Σερρών τιμά τη μνήμη του τέως Προέδρου, Χρήστου Μέγκλα, που το υπηρέτησε με αφοσίωση από το 2011 έως το 2021. Ο Χρήστος Μέγκλας συνδέθηκε με την ιστορία του Επιμελητηρίου Σερρών και τη λαμπρή πορεία του τα τελευταία δέκα χρόνια, με αποκορύφωμα την ιστορική παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών.

Με συνέπεια, αίσθηση καθήκοντος και πίστη στο στόχο του κατάφερνε να κάνει το όραμα πραγματικότητα. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας την ψυχή του σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δράση του Επιμελητηρίου και διεκδικώντας με πείσμα και επιμονή την ανάπτυξη του τόπου μας. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρη την Επιμελητηριακή κοινότητα.

Υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με αξίες και ιδανικά, θέτοντας πολύ υψηλά τον πήχη και αφήνοντας μία αξιομνημόνευτη παρακαταθήκη.

Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών αποφασίζει, επίσης:

-Να παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

– Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

– Να υποσταλεί η σημαία του Επιμελητηρίου Σερρών.

-Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

– Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

– Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ και να αναρτηθεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Συλλυπητήρια από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών , κου Μέγκλα Χρήστου στέλνει το ΔΣ του Επιμελητήριου Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, τους συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρη την Επιμελητηριακή κοινότητα. Υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με αξίες και ιδανικά, θέτοντας πολύ υψηλά τον πήχη και αφήνοντας μία αξιομνημόνευτη παρακαταθήκη.

Η απώλειά του μας έχει συγκλονίσει και μας έχει θλίψει όλους μας.

Ο Χρήστος Μέγκλας θα είναι για πάντα μέσα στις καρδιές μας και η μνήμη του θα ζωντανή όσο θα ζει το έργο του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για το θάνατο του Χρήστου Μέγκλα

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχασε έναν πολύτιμο συνεργάτη της κι εγώ προσωπικά έναν καλό φίλο. Ο Χρήστος Μέγκλας υπήρξε από τους στυλοβάτες της πρωτογενούς παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο στις Σέρρες και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά σε όλη τη χώρα. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, τόσο ως επιχειρηματίας και ένθερμος υποστηρικτής της ανάπτυξης της γεωργίας, όσο και ως επικεφαλής επί δέκα χρόνια του Επιμελητηρίου των Σερρών, που εκπροσώπησε την περιοχή με τον καλύτερο τρόπο. Ο Χρήστος Μέγκλας όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε συνοδοιπόρο μας και σύμμαχό μας, με τις ιδέες και τις πράξεις του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αναπτύξει τον τόπο μας. Η απώλειά του είναι οδυνηρή για όλους όσοι τον γνωρίσαμε, καθώς ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στην επιμελητηριακή και αυτοδιοικητική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας και στην κοινωνία των Σερρών, ξεχωρίζοντας για την ισχυρή προσωπικότητά του, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπειά του. Ο Χρήστος Μέγκλας αφήνει σημαντική παρακαταθήκη με την επαγγελματική και προσωπική πορεία του και κυρίως με το πλούσιο και αξιομνημόνευτο έργο του. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».