Τώρα που ξεκινάει η νηστεία της Σαρακοστής, οι φρέσκιες γαρίδες αποτελούν ένα αγαπημένο υλικό για την παρασκευή νηστίσιμων εδεσμάτων.
Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης αποκαλύπτει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να καθαρίσετε τις φρέσκιες γαρίδες και να μαγειρέψετε τις αγαπημένες σας συνταγές!
View this post on Instagram
Γαρίδες σαγανάκι με ούζο
Συστατικά: 1/2 κιλό γαρίδες, πιπέρι,αλάτι,1/2 χυμό λεμονιού, 1 κ.σ μουστάρδα, 1 φλ. καφέ ούζο,λίγο λάδι για τηγάνισμα,μαϊντανός-άνηθος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες. Τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί . Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μέτρια φωτιά (δεν πρέπει να κάψει πολύ ) και σιγοτηγανίζουμε τις γαρίδες μας κι απ’ τις δυο μεριές για ένα λεπτό περίπου. Δε θέλουν περισσότερο και το καταλαβαίνουμε γιατί παίρνουν αμέσως ένα ρόδινο χρώμα. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι, σβήνουμε με το ούζο, περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και περιλούζουμε με αυτό τις γαρίδες. Ρίχνουμε μαϊντανό και άνηθο αν θέλουμε.Το αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το πιάτο μας είναι πανέτοιμο και λαχταριστό.
Διαβάστε επίσης-ΕΦΕΤ: Tί να προσέξετε για το Σαρακοστιανό τραπέζι
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε