{ Εκπαίδευση }

Πέτσας για κάμερες στην τάξη:Υπάρχει γραπτή η έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Πέτσας για κάμερες στην τάξη:Υπάρχει γραπτή η έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών ΔεδομένωνΓραπτή η έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις κάμερες στις τάξεις

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κο Πέτσα ετέθησαν από Δημοσιογράφους και ερωτήσεις σχετικές με τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος στα σχολεία

Η απάντηση του κ. Πέτσα σχετικά.

Η απάντηση είναι σχετικά απλή όσον αφορά στις νομικές ή άλλες διαστάσεις. Ολοι έχουμε ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα.

Εχει αποδείξει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ελλάδα ότι είναι μια πολύ αυστηρή ανεξάρτητη αρχή.

Με την αρχή αυτή έχει υπάρξει διαβούλευση, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη διαδικασία η οποία έχει προκριθεί, επομένως δεν υπάρχει ζήτημα καμίας παραβίασης προσωπικών δεδομένων των παιδιών.

Εχουν δοθεί οι κατευθύνσεις πως θα γίνεται η μετάδοση των μαθημάτων. Αυτό που έχει σημασία είναι όχι μόνον ο εξοπλισμός όπως ανέφερε ο ερωτών δημοσιογράφος, αλλά και η διάθεση από όλους να συνδράμουμε στο νέο έργο που έχουμε να φέρουμε εις πέρας, που είναι να ενσωματώσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθημάτων, εν μέσω μιας πανδημίας που μας υποχρεώνει να τηρούμε αποστάσεις, κι αυτό θα κάνουμε.

Σε ερώτηση Δημοσιογράφου για το αν διαθέτει έγγραφη έγκριση από την Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο κος Πέτσας απάντησε ότι υπήρξε Διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και έχει γίνει και γραπτώς. 

Απο το 18.00 και μετά

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ