Πεζόδρομος η Αγνώστου Στρατιώτη, ήπιας κυκλοφορίας η Τοσίτσα

Πεζόδρομος η Αγνώστου Στρατιώτη, ήπιας κυκλοφορίας η Τοσίτσα

Την πεζοδρόμηση της οδού Αγνώστου Στρατιώτη, τον καθορισμό της οδού Τοσίτσα ως οδού ήπιας κυκλοφορίας και άλλα κυκλοφοριακά μέτρα τα οποία πρότεινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην διάρκεια της 24ης τακτικής συνεδρίασής του.

Συγκεκριμένα κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής, Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, εγκρίθηκε ο καθορισμός του τμήματος της οδού Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ των οδών Ολύμπου και Αγίου Δημητρίου, ως πεζόδρομου.

Στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μέτρων από την οποία θα επιτρέπεται η διέλευση αποκλειστικά των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, των οχημάτων τροφοδοσίας και όσων διαθέτουν χώρο στάθμευσης σε ακίνητα με πρόσωπο αποκλειστικά στον πεζόδρομο.

Επιπλέον η ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού, θα προγραμματισθεί για να μελετηθεί και κατασκευαστεί από τις αρμόδιες αντίστοιχα Υπηρεσίες του Δήμου μας, μετά την Κανονιστική Απόφαση ορισμού της Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν επίσης οι παρακάτω αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Μετατροπή της οδού Τοσίτσα, σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα καθορίζεται το όριο ταχύτητας στα 20 χλμ. ανά ώρα, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μέτρων.

Επιπλέον αποφασίστηκε απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην οδό Τοσίτσα στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών.

Πάντως η απόφαση προβλέπει τη διατήρηση των δύο θέσεων για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, σε εσοχή, μπροστά στην είσοδο της αγοράς «ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΡ» και τη δημιουργία μίας επιπλέον θέσης για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, στην πλευρά των άρτιων οικοδομικών αριθμών.
 
Η τελική διαμόρφωση της οδού Τοσίτσα σε «οδό ήπιας κυκλοφορίας», θα μελετηθεί από την αρμόδια υπηρεσία, μετά την Κανονιστική Απόφαση ορισμού της, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Άρση της εκ περιτροπής στάθμευσης στις οδούς Πυλαίας και Επιδαύρου. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η άρση της εκ περιτροπής στάθμευσης στο τμήμα της οδού Πυλαίας από την οδό Ναυπλίου έως τα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης (λίγο πριν την οδό Φιλήντα Μένου) και επίσης και στο τμήμα της οδού Επιδαύρου από την οδό Ανδρ. Χανδρινού έως την οδό Αμφιπόλεως.

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Αλ.Παπαδοπούλου μεταξύ των οδών Επαμεινώνδα και Αντιγόνης. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και η κατάληψη οδοστρώματος από φορτηγά οχήματα στο τμήμα της οδού Αλ. Παπαδοπούλου μεταξύ των οδών Επαμεινώνδα και Αντιγόνης. Θα ισχύσει από την έναρξη μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών νεοανεγειρόμενης οικοδομής (Αριάδνης 3), όπου θα εκτελείται αποδεδειγμένα οικοδομικό έργο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως