Philoxenia και Hotelia 2023

Θεσσαλονίκη: Με περισσότερους εκθέτες, τις νέες τάσεις και τις καινοτομίες του τουριστικού κλάδου έρχονται οι Philoxenia και Hotelia (10-12/11) με παράλληλες εκθέσεις την 2η Real Estate Expo North και το JobFestival του Skywalker


Ακόμη πιο δυναμικό, ανανεωμένο, αλλά και με νέες προσθήκες, καταγράφεται φέτος το «παρών» της τουριστικής βιομηχανίας στο εκθεσιακό δίδυμο Philoxenia και Hotelia, που διοργανώνονται στο διάστημα 10-12 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία. Επίσης, το διήμερο από τις 10/11, θα διεξαχθεί η 2η Real Estate Expo North, που εστιάζει στην αγορά ακινήτων και το JobFestival του Skywalker.

Η φετινή 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia μαζί με την “αδελφή” της κλαδική έκθεση Hotelia, πλαισιώνονται από όλους τους κρίκους της τουριστικής βιομηχανίας, με συμμετοχές από τους κλάδους της ναυτιλίας και των αερομεταφορών, ενώ καθοριστικής σημασίας θα είναι η παρουσία της τεχνολογίας, μέσω της συμμετοχής καινοτόμων 13 start ups του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator , όπως σημείωσαν στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου οι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γιορτάζει όλη η πόλη, και μετά την World Travel Market που γίνεται στο Λονδίνο, η 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia μαζί με την “αδελφή” της κλαδική έκθεση Hotelia, αποτελούν τα επόμενα μεγάλα γεγονότα, όπου ο κόσμος του κλάδου έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να κάνει δουλειές», επισήμανε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.Τα εγκαίνια των Philoxenia και Hotelia, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10/11. Τις εκθέσεις θα εγκαινιάσει η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Προς υπογραφή η νέα συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας

Περισσότεροι κατά 41,2% καταγράφονται το δεκάμηνο φέτος οι Βούλγαροι επισκέπτες στην Ελλάδα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και ανέρχονται σε 1,25 εκατ., ενώ οι Έλληνες που ταξίδεψαν στην γειτονική χώρα το προαναφερόμενο διάστημα διαμορφώνονται σε 670.000, όπως επισήμανε η σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας, καθ.Mariela Modeva, επισημαίνοντας τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν μεταξύ των δύο κρατών, σε θέματα χειμερινού τουρισμού, θρησκευτικού και πολιτιστικού. Μάλιστα, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ολοένα και πιο έντονη η παρουσία Βουλγάρων στην Ελλάδα στη διάρκεια του χειμώνα και ειδικότερα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επίσης, όπως γνωστοποίησε η ίδια, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Philoxenia, οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Βουλγαρίας, αναμένεται να υπογράψουν νέα Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας στον τουρισμό για την περίοδο 2024-2026, που θα περιλαμβάνει δράσεις που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα Interreg.

Η ταυτότητα του εκθεσιακού διδύμου

Αυξημένοι σε ποσοστό 30%, καταγράφονται οι φετινοί εκθέτες της Philoxenia σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και ανέρχονται σε 301, εκ των οποίων οι 211 έμμεσοι και οι 90 άμεσοι, ενώ προέρχονται από 17 χώρες και συγκεκριμένα τις:Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία, Πολωνία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ιράν, Γεωργία, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, Φιλιππίνες και Κόσοβο. Περισσότεροι κατά 22% καταγράφονται και οι εκθέτες της Hotelia σε σχέση με την περσινή διοργάνωση και ανέρχονται σε 130.

Στη Philoxenia συμμετέχουν 101 μεμονωμένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (Hosted Buyers) από 34 χώρες, ενώ στη Hotelia ανέρχονται σε 13 από Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία. Επιπλέον, στις εκθέσεις θα συμμετέχουν και οργανωμένες επιχειρηματικές αποστολές 50 ατόμων από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία. Τα προγραμματισμένα ραντεβού των hosted buyers με τους εκθέτες της Philoxenia και της Hotelia θα ξεπεράσουν τα 3.000.

Στους εκθέτες των Philoxenia και Hotelia περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του τις δύο εκθέσεις), τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις περιφέρειες της χώρας και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς.

Μεταξύ των εθνικών συμμετοχών, πέραν της Βουλγαρίας (με απευθείας συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού και επικεφαλής της αποστολής την υπουργό Τουρισμού, Zaritza Dinkova και με συμμετοχές από τη Βάρνα, Μπάνσκο, Σόφια και Βέλικο Τάρνοβο), συμπεριλαμβάνονται αυτές των:Κύπρου (τέσσερις εταιρείες), Γεωργίας (έξι τουριστικά γραφεία), Σερβίας (με συμμετοχές από Βελιγράδι, Σοκομπάνια και Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας), Τουρκίας (συμμετοχή από το δήμο και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης) και της Αλβανίας (συμμετοχή της περιοχής Kοrce).

Σε ό,τι αφορά τις άμεσες συμμετοχές στις εκθέσεις, από τις πιο σημαντικές εμφανίσεις είναι αυτές των SKYEXPRESS, για πρώτη φορά, SEAJETS, GRECOTEL που είναι και η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα και της Easy Hotelier.

Ισχυρό παρόν, δίνουν και αρκετά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού και λέσχες υπαίθριων δραστηριοτήτων (ορειβασία, ποδηλασία, περιηγήσεις κτλ.), ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί ιδιαίτερα η ηπειρωτική Ελλάδα ως χειμερινός προορισμός μέσω ομαδικής συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο περίπτερο 13 με την παρουσίαση του concept MAINLAND GREECE.

Στη Philoxenia, θα παρουσιαστεί επίσης το Innovative Design Cluster, το οποίο αποτελεί τον πρώτο, στην Ελλάδα, Συνεργατικό Σχηματισμό καινοτομίας, ο οποίος συγκροτείται από εταιρείες και άλλους φορείς, που δραστηριοποιούνται ή ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τον δημιουργικό σχεδιασμό.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Πλούσιο καταγράφεται και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις και ουσιαστικά είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και για την αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών.

Πόλος έλξης της Philoxenia είναι το PHILOXENIA FORUM 2023, το οποίο στις 11 Νοεμβρίου (Περίπτερο 14), υπό την αιγίδα του τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing & Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και με Χορηγό την Fraport Greece θα εντρυφήσει στα πλέον επίκαιρα ζητήματα του τουρισμού διεθνώς με θέμα: “Αναζητώντας την ισορροπία: «υπερ-τουρισμός» – κυκλική οικονομία – κλιματική αλλαγή”. Το FORUM θα τιμήσουν με την παρουσία τους η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, Zaritsa Dinkova, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζει το μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, τη Ζωή Τσινιάρη και τριμελή ορχήστρα, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της Philoxenia και της Hotelia, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 7 μ.μ., στο Open Stage, στο περίπτερο 13.

Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων έχει και η Hotelia, όπου η μοναδικότητα και οι ιδιαιτερότητες των ελληνικών τροφίμων, καθώς και η τέχνη της παρασκευής και της παρουσίασης του καφέ, φιλοτεχνούν το δημιουργικό προφίλ των ενοτήτων All About Gastronomy και All About Cafe.


► Info

Philoxenia και Hotelia 2023
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Διάρκεια 10-12/11/2023

Ημέρες & Ώρες
Παρασκευή 11:00 – 20:00
Σάββατο 10:00 – 20:00
Κυριακή 10:00 – 18:00

Η είσοδος επιτρέπεται σε εμπορικούς επισκέπτες και κοινό και γίνεται με τους παρακάτω τρόπους: Με ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα της έκθεσης. Με εγγραφή στα κέντρα πληροφοριών στις εισόδους της έκθεσης (είσοδοι περιπτέρων 10, 12, 15). Με την επίδειξη έντυπης ή ηλεκτρονικής πρόσκλησης.Ομαδικές επισκέψεις από επαγγελματικές σχολές με παιδιά ηλικίας άνω των 18 ετών, επιτρέπονται μόνο κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο τμήμα.

Eίσοδος για το κοινό, αλλά και για τους επισκέπτες που δεν διαθέτουν πρόσκληση, γίνεται με εισιτήριο κόστους 5 ευρώ (€) ΜΟΝΟ το Σάββατο και την Κυριακή.

Πάρκινγκ Η είσοδος των οχημάτων στο Εκθεσιακό Κέντρο γίνεται από την Πύλη των Εμπορευμάτων που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία. Διατίθενται δωρεάν θέσεις στάθμευσης για εκθέτες και επισκέπτες εντός των διαθέσιμων περιπτέρων, κατόπιν καθοδήγησης από τους υπεύθυνους της Πύλης. Η HELEXPO διαθέτει δύο πάρκινγκ επί πληρωμή για βραχυχρόνια ή μακροχρόνια στάθμευση.

Τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών
t 2310 291264 e al@helexpo.gr


  • Έξοδος, διασκέδαση, ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη: Αναρωτιέσαι που να πας και τι να κάνεις σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Οι Top εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη, όλα θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr

Thessaloniki #JobFestival 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως