Πιστοποιητικό εμβολιασμού, πως εκδίδεται

Στην Ελλάδα θεσπίστηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η βεβαίωση δηλαδή  εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καταχωρείται στην ψηφιακή θυρίδα του κάθε πολίτη για να το χρησιμοποιεί εάν και όταν ζητηθεί.

Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.

Για την έκδοσή του, απαιτείται η είσοδος στο gov.gr με αναζήτηση βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19. Στο πιστοποιητικό αναγράφονται το όνομα και το επίθετο του εμβολιασμένου, η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία που έγινε η πρώτη δόση, η ημερομηνία που έγινε η δεύτερη δόση, ο τύπος του εμβολίου, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το εμβόλιο και ο αριθμός της παρτίδας.

Θα χρειαστείτε:

  • Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • Τον ΑΜΚΑ σας

Η ισχύς του εγγράφου έχει ψηφιακή υπογραφή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η γνησιότητά του μπορεί να ελεγχθεί με το QR code που υπάρχει πάνω δεξιά στο έγγραφο. Η βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Η βεβαίωση εκδίδεται για τις περιπτώσεις που έχετε:

  • Εμβολιασμό στην Ελλάδα
  • Νόσηση και μία δόση εμβολιασμού στην Ελλάδα

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως