Πίτα Χουνκιάρ Μπεγιεντί με φύλλο καταΐφι και κοκκινιστό μοσχάρι και πουρέ μελιτζάνας

Πίτα Χουνκιάρ Μπεγιεντί με φύλλο καταΐφι και κοκκινιστό μοσχάρι και πουρέ μελιτζάνας

Με φύλλο καταΐφι και κοκκινιστό μοσχάρι και πουρέ μελιτζάνας
 
Υλικά
 
Για την πίτα
 
    1 συσκευασία Καταΐφι Χρυσή Ζύμη
    70 ml ελαιόλαδο
 
Για τον πουρέ μελιτζάνας
 
    2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
    300 γρ. φρέσκο γάλα
    35 γρ. βούτυρο
    150 γρ. κασέρι, τριμμένο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Για το κρέας
 
    600 γρ. μοσχάρι, από ελιά, σε κυβάκια, όπως για το τας κεμπάπ
    2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
    40 ml λευκό κρασί
    400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, πολτοποιημένα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    40 ml ελαιόλαδο
 
Διαδικασία
 
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
 
Κρέας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 5 – 7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε ζεστό νερό, όσο χρειάζεται ίσα για να καλυφθεί το κρέας, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40 λεπτά. Σε περίπτωση που το κρέας είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά.
 
Πουρές μελιτζάνας: Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στο γκριλ έως ότου καψαλιστούν απ? έξω γύρω-γύρω. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μπολ, τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε την ψίχα σε ένα σουρωτήρι και με ένα πιρούνι την ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνει πουρές και να βγάλει τα υγρά της.
 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για 1 – 2 λεπτά. Οταν ροδίσει λίγο, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε έως ότου δέσει, προσθέτουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες, το αλάτι, το πιπέρι και το κασέρι ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά για να μην αρπάξει. Κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από τον πουρέ ξεχωριστά.
 
Πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ανοίγουμε τις κλωστές του καταϊφιού με τα χέρια μας, ξεμπλέκοντάς τες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε με τα χέρια, για να βραχούν καλά. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί 35×25 εκ. και στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματά του με τη μισή ποσότητα φύλλου κανταϊφιού.
 
Προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας (εκτός από το 1 φλιτζ. τσαγιού), στρώνουμε με ένα κουτάλι, από πάνω καλύπτουμε με το κρέας και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο πουρέ. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντάς το με τις παλάμες μας προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα
 
Πηγή gastronomos.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε