Άγιος Φώτιος

Άγιος Φώτιος

Ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή απέναντι από το Ποσειδώνιο και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 1997 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα τον Β΄ και έκτοτε άρχισε η ανέγερση της κατασκευής με εκ παραλλήλου λειτουργία της κατακόμβης του νεοαγειρόμενου Ναού ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε η κατακόμβη του ανεγειρόμενου Ναού.
Στην κατακόμβη βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.
Ιερά Κειμήλια που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου
Αγίου Παρθενίου, Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, Αγίου Αρσενίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Χαραλάμπους, Αγίου Κοσμά και Δαμιανού, Αγίου Επιφανίου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Αντωνίου εκ Βεροίας, Αγίου Ευκαρπίου, Αγίου Νεοφύτου, Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού και Τεμάχιον εκ του Παναγίου Τιμίου Ξύλου.
Ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, πανηγυρίζει δύο φορές το χρόνο, τη μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου και του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού ενώ τιμά όλως ιδιαιτέρως τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.Πως θα πάω στον Άγιο Φώτιο
Λεωφορεία: 5, 6, 8, 33, 78, 30 – στάση 25ης ΜαρτίουΟ Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως