ΔΕΘ - Helexpo | Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ - Helexpo | Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο

Η ΔΕΘ – HELEXPO AE ειναι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας της Ελλάδος. Είναι ο μεγαλύτερος διοργανωτής εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται σε έκταση 180.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 62.000 τ.μ. αποτελούν στεγασμένο εκθεσιακό χώρο.
Υπάρχουν τρία συνεδριακά κέντρα, το «Νικόλαος Γερμανός», το «Ιωάννης Βελλίδης» και το Helexpo Corona, συνολικής χωρητικότητας 4.000 θέσεων εξοπλισμένα με σύγχρονα ηλεκτρονικά και οπτικοακουστικά συστήματα.
Η ΔΕΘ-Helexpo κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου περισσότερες από 15 κλαδικές εκθέσεις την Infacoma, την Philoxenia, την Agrotica, την Zootechnia, την Detrop, την Kosmima, την Furnidec, την Furnima, την EnergyTech και πολλές ακόμα διοργανώσεις, κάθε χρόνο επεκτείνεται και σε νέα αντικείμενα προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της αγοράς.

Ιστορία της ΔΕΘ – HELEXPO

Σε μία εποχή που η «Εκθεσιακή Ιδέα» κυριαρχεί στην Ευρώπη ο βουλευτής Νικόλαος Γερμανός, στις 28 Απριλίου του 1925 καταθέτει στο τότε υπουργείο Εθνικής Οικονομίας την καινοτόμα πρότασή του για μία διεθνή έκθεση, την πρώτη στην Ελλάδα. Ζητά άδεια να υλοποιήσει την έμπνευσή του, την παίρνει και χρίζεται άμεσα ως ο πνευματικός πατέρας της ΔΕΘ.
  • Η πρώτη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1926, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός σημαντικού κεφαλαίου για την οικονομία της περιοχής.
  • Στις σημερινές της εκθεσιακές εγκαταστάσεις η ΔΕΘ-Helexpo μεταφέρθηκε οριστικά το 1937. Η λειτουργία της διακόπηκε προσωρινά εξαιτίας του πολέμου, ενώ το 1950 χρηματοδοτήθηκε από το σχέδιο Μάρσαλ για την αποκατάσταση του λεηλατημένου εκθεσιακού χώρου.
  • Το 1970 η ΔΕΘ HELEXPO χτίζει τα μεγαλύτερα περίπτερά της. Στους χώρους τους φιλοξενούνται οι μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις ακόμα και σήμερα. Σε ένα ανήσυχο πολιτικό κλίμα, η ΔΕΘ HELEXPO συνεχίζει να καινοτομεί. Διοργανώνονται οι πρώτες κλαδικές εκθέσεις, η Διεθνής Έκθεση Γούνας, η Διεθνής Έκθεση Μαρμάρου και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990 καλύπτεται το σύνολο της ελληνικής παραγωγής με πλέον των 25 κλαδικών εκθέσεων.
  • Στην ίδια περίοδο παλιές και νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις – Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και Τραγουδιού – παίρνουν διεθνή προσανατολισμό και αποτελούν σημεία αναφοράς.
  • Το 1999 Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας διασπάται σε δύο εταιρείες, τη ΔΕΘ και τη HELEXPO.
  • Το 2013 η ΔΕΘ HELEXPO επανενώνεται σε ένα κοινό εταιρικό σχήμα.
ΔΕΘ – HELEXPO
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154, 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως