Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών- TIESS

Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών- TIESS

O εκ των προτέρων καθορισμός των δραστηριοτήτων ενός ινστιτούτου που βασίζεται στη γνώση, όπως το ΔΙΠΚΕ/TIESS, δεν είναι εύκολος, δεδομένου ότι αυτές οι δραστηριότητες πρέπει από τη φύση τους να είναι δυναμικές. Ειδικά όταν η φιλοδοξία του ινστιτούτου είναι να δημιουργηθεί ένα διεπιστημονικό περιβάλλον που θα συγκεντρώνει σχολές σκέψης και εφαρμογές τους από μια ποικιλία επιστημονικών και καλλιτεχνικών πεδίων. Ως εκ τούτου, αυτή η σύντομη περιγραφή μπορεί να είναι εν μέρει από την αρχή καταδικασμένη σε αποτυχία, εάν κάποιο άτομο ψάχνει μία αναλυτική περιγραφή όλων όσων θα λάβουν χώρα υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου. Η προώθηση δραστηριοτήτων που βασίζονται στη γνώση, και ιδίως η παραγωγή και ανταλλαγή της γνώσης με βασικό κίνητρο την εγγενή της αξία και όχι την σύνδεσή της με κάποιο άμεσο κέρδος, δημιουργεί πρόσθετες προκλήσεις. Όλα αυτά απαιτούν ένα επιπλέον επίπεδο πειραματισμού στο αρχικό στάδιο λειτουργίας του Ινστιτούτου. Παρά τις προκλήσεις αυτές, η πρώιμη φιλοδοξία του ΔΙΠΚΕ είναι να επικεντρωθεί σε:
• Πρωτογενή έρευνα και ερευνητική δικτύωση
Το Ινστιτούτο θα αντλήσει, αρχικά από τους τομείς των περιβαλλοντικών και κοινωνικών σπουδών, ένα δίκτυο ερευνητών, δημιουργώντας μια δεξαμενή εξειδικευμένων ατόμων υψηλής ποιότητας ώστε να συμβάλλει σε διαφορετικές ερευνητικές δραστηριότητες, αντλώντας από διάφορες σχολές σκέψης. Η φιλοδοξία του είναι να συνδυάσει διαφορετικά ακαδημαϊκά και επιστημονικά δίκτυα, επιτρέποντας μια ολιστική προσέγγιση και κατανόηση, τοποθετώντας έτσι το Ινστιτούτο, μέσω των μελών του, σε προνομιακή θέση προκειμένου να συμβάλει σε ποικίλες ερευνητικές προσπάθειες.
• Προώθηση και ανταλλαγή γνώσης
Μέσω μιας σειράς σεμιναρίων, εργαστηρίων, συμποσίων, διαδικτυκών σεμιναρίων και συνεδρίων, το Ινστιτούτο θα συμπεριλάβει διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και ενδιαφέροντα. Αυτό θα επιτρέψει στην προώθηση και την ανταλλαγή της γνώσης, ενώ ταυτόχρονα θα φέρει σε επαφή εξειδικευμένα άτομα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναπτυχθούν δημιουργικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.
• Διάδοση γνώσης
Μέσω μιας σειράς εκδοτικών δραστηριοτήτων, το Ινστιτούτο θα προωθήσει τη διάδοση της γνώσης που δημιουργείται στο πλαίσιο του Ινστιτούτου. Θα επιτρέψει επίσης τη δημοσίευση πρωτογενών έργων, καθώς και τη δημοσίευση εξωτερικών επιστημονικών ή καλλιτεχνικών έργων με τη μορφή μεταφράσεων στην ελληνική γλώσσα.

Ο χώρος 
Ο χώρος του ινστιτούτου διατίθεται για συναντήσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και ημερίδες.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το info@dipke.org ή το 2310270838
 
Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών- TIESS
 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως