Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2005 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας όπου τα προγράμματα διδάσκονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Το Πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικεύεται στην παροχή μεταπτυχιακών προγραμμάτων που απευθύνονται σε διεθνείς φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Ελλάδα, αλλά και σε Έλληνες φοιτητές που αναζητούν διεθνείς προοπτικές.
 
Το Πανεπιστήμιο προσελκύει φοιτητές από διαφορετικές χώρες, όπως Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Καμερούν, Λιθουανία, Μεξικό, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουδάν και Τουρκία.
 
Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μια πανεπιστημιούπολη 16.000τ.μ. εκτός Θεσσαλονίκης, ειδικά σχεδιασμένη για να διευκολύνει τις σύγχρονες μεθόδους μάθησης, ενώ το 2019 έγινε συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης. Μέχρι τότε, το ΔΙΠΑΕ ήταν το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας όπου τα προγράμματα διδάσκονταν αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

School of Economics, Business Administration and Legal Studies infoseba@ihu.edu.gr (+30) 2310 807528
School of Humanities infosoh@ihu.edu.gr (+30) 2310 807529
School of Science & Technology infotech@ihu.edu.gr (+30) 2310 807501
Public Relations & Communications Office pr@ihu.edu.gr (+30) 2310 807502

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως