Δήμος Θεσσαλονίκης

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ελλάδας και με βάση την απογραφή του 2021 έχει μόνιμο πληθυσμό 317.778 κατοίκους.

Περιλαμβάνει με το ιστορικό της κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και τις περιοχές γύρω από αυτό. Στην έκταση του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος διαχειρίζεται ένα ευρύ δίκτυο βιβλιοθηκών και πολιτιστικών χώρων, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως τα Δημήτρια και κατέχει έναν τηλεοπτικό (TV 100) και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (FM 100 και FM 100,6).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1869, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την εισαγωγή νέων διοικητικών μεταρρυθμίσεων στην αναχρονιστική οθωμανική διοίκηση.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαιρείται σε δύο δημοτικές ενότητες και σε πέντε κοινότητες:
Η Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αποτελείται από τις Κοινότητες Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ (τα ομώνυμα δημοτικά διαμερίσματα του σχεδίου Καποδίστριας).
Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (ο Δήμος Τριανδρίας του σχεδίου Καποδίστριας) αποτελείται και ταυτίζεται με την ομώνυμη Κοινότητα.

Τηλεφωνικός κατάλογος Δήμου Θεσσαλονίκης: https://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2017/04/telkat.pdf?ts=1642438464

Αποτελείται από: Α’ Δημοτική Κοινότητα, Β’ Δημοτική Κοινότητα, Γ’ Δημοτική Κοινότητα, Δ’ Δημοτική Κοινότητα, Ε’ Δημοτική Κοινότητα, Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

Έδρα: Θεσσαλονίκη-Δημαρχείο

ΚΕΠ: ΚΕΠ Αγγελάκη, ΚΕΠ Ξηροκρήνη, ΚΕΠ Άνω Πόλη, ΚΕΠ Τούμπας, ΚΕΠ Μπότσαρη, ΚΕΠ Τριανδρία

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως