Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη αποτελούν σήμερα μια σύγχρονη και δυναμική κοινότητα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, αναγνωρισμένη σε όλη την Ελλάδα.
Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη περιλαμβάνουν:
Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, κέντρο συμβουλευτικής και τμήματα προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό.
Σημαντικοί σταθμοί:
1978: Ιδρύεται το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό.
1991: Ιδρύεται το Γυμνάσιο – Λύκειο.
2002: Ιδρύεται το 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.
2002: Ιδρύεται το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.
2007: Ιδρύεται ο Παιδικός Σταθμός.
Τα σχολεία διαθέτουν
 – Εσωτερικούς χώρους: Αίθουσες διδασκαλίας με άρτια υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονη τεχνολογία, αίθουσες για τα ειδικά μαθήματα, εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκες, ιατρεία.
– Εξωτερικούς χώρους: Παιδική χαρά, πάρκο δραστηριοτήτων, λαχανόκηπο, φυλάκια.
Η σχολική ζωή στα Εκπαιδευτήρια…
Αναπτύσσεται σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με εντυπωσιακή, για τα ελληνικά δεδομένα, υλικοτεχνική υποδομή, η οποία εναρμονίζεται με τους σύγχρονους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους αλλά και με σεβασμό προς το περιβάλλον.
Τα Εκπαιδευτήρια έχουν τύχει μεγάλης αναγνώρισης για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, των καινοτόμων δράσεων, των νέων τεχνολογιών, των περιβαλλοντικών προγραμμάτων και των ξένων γλωσσών.
Microsoft Showcase School
Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη αποτελούν 1 από τα 3 σχολεία στην Ελλάδα και 1 από τα 290 σχολεία παγκοσμίως που έχουν επιλεγεί από τη Microsoft  ως «Microsoft Showcase School».
Η διάκριση αυτή για τα Εκπαιδευτήρια αποτελεί αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, με έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη διοίκηση.
Τα προγράμματα Flipped Classroom, Watch & Learn, Case Studies, Art & Science Days και η ψηφιακή πλατφόρμα «my.mandoulides» αποτελούν βασικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καθιστούν την τεχνολογία απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές, κάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο διαδραστική και δημιουργική και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.
Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι κατάλληλα καταρτισμένο και ενημερωμένο στις νέες τεχνολογίες και στη χρήση καινοτόμων εργαλείων. Η Microsoft ξεχώρισε 136 εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα από τους οποίους οι 39 είναι δάσκαλοι και καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.
Τα Εκπαιδευτήρια ως «Microsoft Showcase School» αποτελούν πρότυπο για το σύνολο των υπόλοιπων σχολείων της κοινότητας που ανήκουν και σκοπός τους είναι το όραμα του έξυπνου και σύγχρονου σχολείου να γίνει πραγματικότητα για όλα τα σχολεία

ΕπικοινωνίαΠαιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό

6ο χλμ. Οδού Χαριλάου – Θέρμης
570 01, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
+30 2310 473813
Γυμνάσιο – Λύκειο
12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών
570 01, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
+30 2310 474024

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως