Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ)

Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ)

Η Ένωση Σκακιστών  Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) είναι αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  που καλλιεργεί αποκλειστικά το σκάκι. Με έδρα την Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε  το 1952 και είναι ο παλαιότερος σκακιστικός σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας  και ένας εκ των παλαιότερων στην Ελλάδα. Συμμετέχει στο διασυλλογικό  πρωτάθλημα σκάκι στην Α? Εθνική, το οποίο έχει κατακτήσει έξι φορές, ενώ οι διακρίσεις των αθλητών της σε ομαδικά ή ατομικά πρωταθλήματα ήταν  και παραμένουν συνεχείς και μεγάλες τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε  διεθνές επίπεδο. Διαθέτει έμψυχο δυναμικό από σκακιστές, σκακίστριες, οι  οποίοι είναι και μέλη των εθνικών ομάδων, ακαδημίες εκμάθησης αλλά και  αγωνιστικά τμήματα.  
 
Πέρα από τον Πρωταθλητισμό, η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης έχει ως καταστατικό της σκοπό τη διάδοση του σκακιού και την καλλιέργεια των αξιών που συνδέονται με το κορυφαίο αυτό πνευματικό άθλημα. Για το λόγο αυτό η ΕΣΘ βρίσκεται αδιάλειπτα σε σχέση συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης, καθώς και με δημοτικούς και πολιτιστικούς φορείς, οι οποίοι επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα εκμάθησης και κάθε είδους σκακιστικές εκδηλώσεις.
 
Η ΕΣΘ αποτελεί τον φορέα που κατά τα έτη 2013 – 2016, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Kasparov και με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,, υλοποίησε στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα το πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία», ένα πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής της σκακιστικής εκπαίδευσης στο σχολικό πλαίσιο. Το πρόγραμμα, το διδακτικό υλικό που μεταφράστηκε και χρησιμοποιήθηκε, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολήθηκε σ? αυτό, έλαβαν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
 
Επίσης η ΕΣΘ, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει υλοποιήσει για πολλά έτη το πρόγραμμα “ Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σας Μαθαίνει Σκάκι”, στέλνοντας μεγάλο αριθμό από τους καταρτισμένους εκπαιδευτές της στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της πόλης και πραγματοποιώντας  ανοιχτά εργαστήρια σκακιού σε εκατοντάδες παιδιά.
 
 Η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης διαθέτει την εμπειρία, το έμψυχο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή για να πραγματοποιήσει προγράμματα σκακιστικής εκπαίδευσης όλων των επιπέδων, καθώς και για να αναλάβει την οργάνωση κάθε είδους σκακιστικής εκδήλωσης (τουρνουά, αγώνες επίδειξης, σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς κ.α).
 
Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης
Παπαντωνίου 14 με Ευριπίδου Καλαμαριά
και Δωδεκανήσου 9 Θεσσαλονίκη
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως