ΦΑΑΘ (Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης)

ΦΑΑΘ (Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης)

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ) είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ιδρυθείς το 1871. Το έργο που πραγματοποιεί η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση κοινωνικών, ιατρικών και άλλων προβλημάτων συνανθρώπων μας. Σκοπός της ΦΑΑΘ είναι να ενισχύει αναξιοπαθούντες πολίτες, ιδρύματα και σωματεία, μέσω από την παροχή οικονομικών βοηθημάτων, βοηθημάτων σε είδος, υποτροφιών, δωρεάν στέγης σε φοιτητές και σπουδαστές και ιατροφαρμακευτικής στήριξης, με την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών και εγγράφων και τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.
Τα ενδιαφέροντα της ΦΑΑΘ, τα τελευταία χρόνια λειτουργίας της, έχουν επεκταθεί και στον πολιτισμό μέσα από τη διοργάνωση εκθέσεων έργων τέχνης, μουσικών δρώμενων, απονομής βραβείων και πλήθους άλλων εκδηλώσεων στην Αίθουσα Τέχνης και την Αίθουσα Εκδηλώσεων της

Μήνυμα του Λεωνίδα Γ. Παπαδόπουλου, Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης

Από το 1871 -εκατό σαράντα οκτώ τώρα χρόνια- η “Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης” συμπορεύεται με την πόλη μας στα πρώτα, μα και στα ύστερα, στα δίσεκτα, μα και στα ωραία χρόνια του τέλους του δέκατου ένατου, του εικοστού και ήδη του εικοστού πρώτου αιώνα. Ζει μαζί της και συμμετέχει -κατά το μερτικό της- στην ιστορία της πόλης και του λαού της, συνυφαίνοντας και τη δική της ιστορία. Και όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα με τη φιλόπτωχη προσφορά της, κατέθετε και καταθέτει το δικό της παρόν στα εθνικά και κοινωνικά καλέσματα και φανερώματα της πατρίδας μας.
Συνακόλουθο με την πολύτροπη αυτή παρουσιολογία της, ήταν να καλλιεργήσει και να αρμολογήσει -και να διαθέτει σήμερα- μια διευρημένη αντίληψη περί φιλανθρωπίας. Και η αντίληψη αυτή καλύπτει -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- όλες τις εκφάνσεις του εθνικού και κοινωνικού βίου και αποτελεί το οδηγόνημά της στο όλο έργο της το οποίο εντάσσεται σε μια συγκροτημένη, αξιόπιστη και μετρήσιμη, ανθρωποκεντρική παρεμβατική πολιτική.
Με αυτά τα ιστορικά δεδομένα-παρακαταθήκες, το νεοεκλεγέν, κατά τις αρχαιρεσίες της 5ης Απριλίου 2015, Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος, καλείται σήμερα -υπό τις συγκυρίες της κρατούσας ιδεολογικής κόπωσης, της κρατούσας ανθρωπιστικής κρίσης όπου τα δικαιώματα του ανθρώπου (όπως δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα στην εργασία, δικαίωμα στην υγεία, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στο όνειρο) συμπιέζονται ή/και αναιρούνται, της συνεχιζόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και της συνακόλουθης ελαχιστοποίησης των διαθέσιμων πόρων της, να προτάξει στην κλίμακα ιεράρχησής του τον Συνάνθρωπο.
Και δεσμεύεται να το πράξει. Συνοδικά και συνεύθυνα. Με τη σύμπραξη όλων των μελών της. Με συνέπεια προς την ιστορική συνέχεια της Αδελφότητος και προς το έργο των προκατόχων Διοικήσεών της. Με δεδομένη την κρατούσα περί φιλανθρωπίας διευρυμένη αντίληψη και προ πάντων, με σεβασμό προς τον άνθρωπο. Ώστε να νοηματίζεται ο διαπιστωτικός λόγος του Νικηφόρου Βρεττάκου, το οδηγόνημά μας:
“Ο πλησιέστερος δρόμος προς τον Θεό 
περνάει μέσα από τον άλλο άνθρωπο”
Νέος πρόεδρος από τον Μάιο του 2022 είναι ο επί σειράν ετών, Γενικός Γραμματέας της ΦΑΑΘ, Γιώργος Κωνσταντινίδης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως