Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης

Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης

Tο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επι της οδού Αγγελάκη 13, απέναντι από τη ΔΕΘ.
Στο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν σχέση με την Αρχιτεκτονική. Στο ισόγειο  υπάρχουν χώροι όπου μπορούν να φιλοξενηθούν εκθέσεις Αρχιτεκτονικής, Γλυπτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας κ.λ.π.
Στο μεσοπάτωμα δημιουργήθηκε βιβλιοθήκη Αρχιτεκτονικής και στον πρώτο όροφο έχει διαμορφωθεί κατάλληλος για τη διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων μικρής κλίμακας.
Το κτίριο έχει άλλους πέντε ορόφους όπου στεγάζονται υπηρεσίες σχεδιασμού και εκτέλεσης έργων αρμοδιότητας Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας.
Το κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης
Είναι 2.600 τμ και αποτελει ιδιοκτησία του Δήμου Θεσσαλονίκης και κατασκευάστηκε τα έτη 1992-1997.
Οι όψεις του κτηρίου που στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, επί των Αγγελάκη και Νικοτσαρά επενδύθηκαν με γυαλί σε σκελετό αλουμινίου και με πωρόλιθο. Ιδιαίτερη έμφαση στο κτίριο δίνει η πλαισιωτή μεταλλική κατασκευή, βαμμένη σε χρώμα κόκκινο που είναι αναρτημένη στις δύο όψεις. Στο εσωτερικό τα κουφώματα κατασκευάστηκαν ξύλινα ενώ τα δάπεδα επιστρώθηκαν με μάρμαρο, ξύλο και λινελαιοτάπητα.
Ιδιαιτερότητα παρουσιάζει το μεσοπάτωμα το οποίο στηρίζεται σε μεταλλική κατασκευή που έχει επιστρωθεί με ξύλο καθώς και η κυψελωτή μορφή της οροφής του που οφείλεται στη χρήση πλαστικότυπων.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως