Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Σχεδόν 50 χρόνια στην πρώτη γραμμή της Υγείας

Ήταν το 1975 όταν η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» υποδέχθηκε τους πρώτους της ασθενείς, με τους δημιουργούς της να έχουν στη σκέψη τους δύο αρχές: τον κανόνα του Ιπποκράτη «επ’ ωφελείη καμνόντων» (προς όφελος των ασθενών) και τη ρήση του Αποστόλου Παύλου «μείζων τούτων η αγάπη».

Με τις δύο αυτές πυξίδες η Κλινική, που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και κλείνει φέτος τα 46 της χρόνια, κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης ασθενών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες του εξωτερικού.Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»Η καινοτομία, η χρήση τεχνολογιών αιχμής, το εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό της προσωπικό, πάνω από όλα όμως η αίσθηση φροντίδας και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ασθενείς την έφεραν στην πρώτη γραμμή, όπου παραμένει επί περισσότερες από 4 δεκαετίες.

Η συσσωρευμένη κλινική της εμπειρία, που προέκυψε μέσα από πάνω από 15.000 χειρουργεία καρδιάς, περισσότερες από 2.000 επιδιορθώσεις μιτροειδούς βαλβίδας και 400 ενδοσκοπικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την εμπιστοσύνη των ασθενών.

Με 280 κρεβάτια νοσηλείας, 3 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 23 χειρουργικές αίθουσες και όλο το φάσμα των εργαστηρίων καλύπτει το σύνολο των παθολογικών και χειρουργικών ειδικοτήτων της Ιατρικής. Κρατώντας ψηλά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και ανταγωνιστική την εμπορική της πολιτική, η Κλινική αποτελεί ιδανική επιλογή για τους ασθενείς.

Καινοτομία και πρωτοπορία Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Από την πρώτη στιγμή στόχος της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ήταν να παρέχει υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα στους ασθενείς και όραμά της να αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Προσαρμοσμένη στις σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές, η πλειονότητα των επεμβάσεων που διενεργεί είναι ελάχιστα επεμβατικές, πλήρως ενδοσκοπικές και ενδοαγγειακές, με μεγάλα οφέλη για τους ασθενείς ως προς τον χρόνο ανάρρωσης, την εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου, αλλά και των μετεγχειρητικών ουλών. Μάλιστα, έχει κάνει σημαντικό κλινικό έργο, έχει αναπτύξει καινοτόμες τεχνικές και έχει διακριθεί πολλάκις για την πρωτοπορία της, καταγράφοντας πολλές πρωτιές σε μια σειρά πεδίων.

Ένα από τα ενδεικτικά παραδείγματα της πρωτοπορίας αυτής ήταν η εγκατάσταση του πλέον σύγχρονου Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής da Vinci X®.

Παράλληλα όμως, η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» χαρακτηρίζεται και από έντονη κοινωνική ευαισθησία, καθώς στα σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας της έχει νοσηλευθεί δωρεάν στους χώρους της πλήθος ανθρώπων που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της νοσηλείας τους, καθώς και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»  μετά συνεχίζει να επενδύει τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό της όσο και σε νέες τεχνολογίες που θα εξελίξουν περαιτέρω τις υπηρεσίες της. Σχεδιάζει μάλιστα τη δημιουργία και νέων τμημάτων, αλλά και την διεύρυνση της γκάμας
των ιατρικών της υπηρεσιών.

Διαβάστε Δημοσθένης Κατσάρκας: Ο «Άγιος Λουκάς» έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους. Ο κ. Κατσάρκας, ιδρυτής και διευθυντής της κλινικής «Άγιος Λουκάς» μιλά στην κάμερα του cityportal.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως