MYRÓ Gallery

MYRÓ Gallery

Η MYRÓ Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και από τον Αύγουστο του 2018 την επιμελείται η εικαστικός, κα. Εύη Κυρμακίδου.

Ξεκίνησε την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2011 ως χώρος σύγχρονης τέχνης του MYRÓ Antiques House. Ο ίδιος χώρος επί πολλά χρόνια στέγασε μία από τις  αντικερί της οικογένειας στο κέντρο της πόλης. Κατά τον πρώτον χρόνο της  λειτουργίας της την MYRÓ Gallery διαχειριζόταν συμβουλευτική επιτροπή καλλιτεχνών σε συνεργασία  με τον ιδρυτή της. Μέλη της, μεταξύ άλλων, ο ζωγράφος Παναγιώτης  Μπερεδήμας, ο ζωγράφος Λάζαρος Πάντος, η ηθοποιός Αμίρα Φράνη, ο  καθηγητής Πολυμέσων της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του  Αριστελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Πάλλας. Το 2012 η  επιτροπή διαλύθηκε, και τη διεύθυνση της γκαλερί ανέλαβε και κράτησε ο Πάρης Καπράλος μέχρι τον Μάρτιο του 2015, οπότε την ανέλαβε η κα. Ιφιγένεια Τσίτσα.  Μετά από αποχώρηση της κας. Τσίτσα τον Οκτώβριο του 2016, τη διεύθυνση  του καλλιτεχνικού προγράμματος και την επιμέλεια των εκθέσεων ανέλαβε εκ  νέου ο κ. Πάρης Καπράλος. Τον Μάιο του 2017 την διεύθυνση της γκαλερί  ανέλαβε ο κ. Θάνος Λούδος. Έπειτα από την αποχώρηση του κ. Λούδου τον Αύγουστο του 2018 την επιμέλεια έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η κα. Εύη Κυρμακίδου.

Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την MYRÓ Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8, σε ένα υπόγειο μεγαλύτερο από 200 τ.μ.

 

Myro Gallery: Νικηφόρου Φωκά 8
Θεσσαλονίκη 546 21
Tηλ. +30 231 026 9187

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως