Θέατρο Αυλαία

Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία είναι ένας από τους ιστορικότερους χώρους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης με δραστηριότητα από το 1936. Πολύ σύντομα το Θέατρο κατάφερε να κερδίσει την καθολική αποδοχή του κοινού και να γίνει ένας σύγχρονος πολυ-πολιτισμικός χώρος συνάντησης και ανταλλαγής των τεχνών και των ανθρώπων. Θεατρικές παραστάσεις σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων, συμπράξεις και συνεργασίες με σημαντικούς θεατρικούς φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποστήριξη της εγχώριας δραματουργίας, λειτουργία παιδικής και εφηβικής σκηνής, παραστάσεις χορού, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες, συνιστούν το πολιτισικό καλειδοσκόπιο του Θεάτρου Αυλαία.

Η λειτουργία του σταμάτησε το 1995, για εργασίες ανακατασκευής από τον «Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης- Θεσσαλονίκη 1997». Επαναλειτούργησε έως το 2005 οπότε και καταστράφηκε λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα. Οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν το 2008 και ολοκληρώθηκαν το 2010.

 

Θέατρο Αυλαία: “Ο χώρος όπου οι τέχνες συνδιαλέγονται μεταξύ τους, διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται με μια κοινή αισθητική αντίληψη, το παρόν συνομιλεί με το παρελθόν ανυπομονώντας για το μέλλον και… «Γίνονται έργα» αναβαθμίζοντας και ομορφαίνοντας την καθημερινότητα.”
Τηλέφωνο: 2310 230013

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως