Θέατρο Τ

Θέατρο Τ

Το Θέατρο Τ ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη και στην οδό Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, εκεί όπου στη δεκαετία του ?80 στεγαζόταν η μυθική πλέον μπουάτ «Δέκα Βήματα στην Άμμο».
Παρότι μικρό σε χωρητικότητα, μόλις 70 θέσεων, το Θέατρο Τ δημιουργήθηκε με σεβασμό και έγνοια για το θέατρο, τόσο για τους καλλιτέχνες που θα το κατοικούσαν, όσο και για το κοινό που θα το επισκεπτόταν. Όχι μόνο σε θέματα διαρρύθμισης του χώρου (άνετο καμαρίνι, εξοπλισμένο ηλεκτρολογείο, ράμπα εισόδου, έξοδο κινδύνου, τουαλέτες ΑΜΕΑ), αλλά και σε θέματα καλλιτεχνικών προτάσεων.

Θέατρο Τ – Η ομάδα Passatempo

Ήδη από την αρχή της δημιουργίας της, η ομάδα Passatempo αποτελούμενη από τους Γλυκερία Καλαϊτζή (σκηνοθέτις), Μαρία Καραδελόγλου (σκηνογράφος-ενδυματολόγος), Ευαγγελία Κιρκινέ (σκηνογράφος-ενδυματολόγος) και Κώστα Σιδηρόπουλο (φωτιστής) είχε ως στόχο τον υψηλό επαγγελματισμό και την καλλιτεχνική αρτιότητα των παραγωγών της, επιλέγοντας σημαντικά κείμενα  του παγκόσμιου δραματολογίου.
Διαθέτοντας πλέον μια μόνιμη στέγη, η ομάδα διεύρυνε τους στόχους της, δημιουργώντας όχι απλώς έναν χώρο, αλλά μια θεατρική δομή δημιουργικών συναντήσεων και ανταλλαγής καλλιτεχνικών εμπειριών, τόσο μέσα από την παραγωγή, όσο και μέσα από τη φιλοξενία ποιοτικών παραστάσεων

Γλυκερία Καλαϊτζή

Σκηνοθέτις και καλλιτεχνική υπεύθυνη του Θεάτρου Τ. Εκτός από τις σκηνοθεσίες που αναλαμβάνει, προτείνει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό κάθε σεζόν, τις παραγωγές της ομάδας Passatempo αλλά και εκείνες που φιλοξενούνται στο θέατρο, αναλαμβάνει τις επαφές με φορείς και συνεργάτες και χάνει τον ύπνο της προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας. Παρότι πολυάσχολη, στον ελεύθερο χρόνο της πειραματίζεται δημιουργικά με τις λέξεις και τις εικόνες.

Μαρία Καραδελόγλου

Σκηνογράφος-ενδυματολόγος και “housewife” του Θεάτρου Τ. Εκτός από τα κοστούμια των παραστάσεων, φροντίζει ώστε να λειτουργούν όλα ρολόι στο θέατρο. Ειδικότητά της το κοστούμι, σύγχρονο ή εποχής, άλλοτε φτιαγμένο εξαρχής και άλλοτε μεταποιημένο. Στόχος της, ο συνεχής εμπλουτισμός του βεστιαρίου. Αγαπημένος ρόλος της, να υποδέχεται, πάντα χαμογελαστή, το κοινό στο θέατρο και να απαντάει στα τηλέφωνα. Κρυφό της ταλέντο, η γραφιστική.
Ευαγγελία Κιρκινέ
Σκηνογράφος-ενδυματολόγος, με πάθος για τα χρώματα και τις κατασκευές. Εκτός από τα σκηνικά των παραστάσεων, είναι υπεύθυνη για τις πάσης φύσεως τακτοποιήσεις, ανακαινίσεις και διακοσμήσεις, της σκηνής και εν γένει ολόκληρου του Θεάτρου Τ. Οργανώνει τις λεπτομέρειες υποδοχής των φιλοξενούμενων θιάσων και μοιράζεται με τη Μαρία Καραδελόγλου την υποδοχή των θεατών στο θέατρο, αν και πανικοβάλλεται στην ιδέα ότι πρέπει να τους ζητήσει να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Κώστας Σιδηρόπουλος

Φωτιστής και τεχνικός υπεύθυνος του Θεάτρου Τ. Εκτός από το να φωτίζει τις παραστάσεις της ομάδας Passatempo, δίνει τα φώτα του και στις φιλοξενούμενες ομάδες, προτείνοντας λύσεις, ώστε να πετύχουν το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Αν και είναι ο μόνος που ξέρει που καταλήγουν τα μπλεγμένα του καλώδια, είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα ικανός να σε καθοδηγεί από το τηλέφωνο, προκειμένου να αντιμετωπίσεις κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ως ο μόνος άντρας της ομάδας, αναλαμβάνει επίσης και όλες τις βαριές δουλειές.

Κωνσταντίνος Καυκάσιος

Χειριστής κονσόλας φώτων και ήχου και δεξί χέρι του Κώστα Σιδηρόπουλου. Συνεργάζεται με την ομάδα από το ξεκίνημα του Θεάτρου Τ και θεωρείται πλέον μέλος της. Ευαίσθητος χειριστής, που σπάνια πανικοβάλλεται, ευγενής και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Μόνη του παραξενιά ότι του αρέσει να κάθεται στα σκοτάδια.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως