Ζωολογικός κήπος Θεσσαλονίκης

Ζωολογικός κήπος Θεσσαλονίκης

Ο Ζωολογικός Κήπος  λειτουργεί σε μία έκταση 58 στρεμμάτων που βρίσκεται εντός του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης του Σειχ Σου, το αποκαλούμενο και Κεδρηνός Λόφος, που είναι το περιαστικό δάσος της ΘεσσαλονίκηςΟ Ζωολογικός Κήπος φιλοξενεί σε οργανωμένους χώρους που πληρούν προϋποθέσεις φυσικού περιβάλλοντος, διάφορα θηλαστικά και πτηνά της Ελληνικής πανίδας. Μεταξύ αυτών θα βρείτε παγώνια, ελάφια, πάπιες, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα, σκίουροι, περιστέρια, αγριογούρουνο, φασιανοί, πόνυ κ.ά. Στον σχεδιασμό είναι να μεταφερθούν  και άλλα είδη του ζωικού βασιλείου μεταξύ των οποίων και γύπες από το καταφύγιο της Αίγινας.

Σε όλους τους χώρους η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο ζωολογικός κήπος λειτουργεί καθημερινά από το πρωί (9:00) έως τη δύση του ήλιου.
Πληροφορίες: Τηλ. 2310 219980

Πως θα πάτε στο ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης

Εάν ο προορισμός σας είναι ο  Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης μπορείτε να φθάσετε πολύ εύκολα με το Λεωφορείο και συγκεκριμένα με τη γραμμή 24 του ΟΑΣΘ (Πλατεία Ελευθερίας – Χίλια δένδρα)  Η γραμμή 24  ξεκινά απο τη Βενιζέλου (πλατεία Ελευθερίας) και τερματίζει στο σταθμό Τ.Σ. Χιλίων Δένδρων στο δάσος του Σειχ Σου, ακριβώς στην είσοδο του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια αρχίζουν απο τις 6.20 το πρωί και το τελευταίο είναι στις 23.00 το βράδυ. (Για τυχόν αλλαγές του πρώτου και του τελευταίου λεωφορείου θα πρέπει να συμβουλευτείτε την εφαρμογή του ΟΑΣΘΔωρέαν χώρος για παρκάρισμα
Πολύ εύκολα μπορείτε να φθάσετε και με το αυτοκίνητο σας (υπάρχει διαθέσιμος μεγάλος χώρος για παρκάρισμα μπροστά απο τον Ζωολογικό κήπο).

Λϊγα μέτρα παραπάνω βρίσκεται το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, η πιο εμβληματική ανοιχτή σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με θέα σε ολόκληρη την πόλη και το λιμάνι της.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως